Vukovarski gradonačelnik Ivan Penava sazvao je konferenciju za novinare na koju je kasnio 15 minuta i na kojoj se samo osvrnuo na izjavu premijera o tvrtci Borovo.

Galerija


Vukovarski gradonačelnik Ivan Penava na konferenciji za medije osvrnuo se na izjave premijera Plenkovića o tvrtci Borovo, kaže da je isključivo država odgovorna za tu tvrtku.

Vezani članci Ivan Penava i Miroslav Škoro Penava će biti nezavisni kandidat uz podršku Domovinskog pokreta: "Složili smo se oko tri ključne točke" Ivan Penava i Miroslav Škoro Pao službeni dogovor! Miroslav Škoro i Ivan Penava zajedno izlaze na izbore

"Borovo je u državnom vlasništvu i za njegovo stanje odgovorna je ova Vlada kao i prethodnih 13. Poruka premijeru je da ova Vlada i država postoje prije svega zahvaljujući angažmanu Vukovara i stradalnika grada Vukovara i da to nikada ne zaboravi ni on ni druga Vlada koja ima doći, a prijetnje tipa 'lezite dolje' za Vukovarce su stvar prošlosti", rekao je Penava.

Najavio je novu konferenciju za medije u srijedu.

Premijer je ranije danas kazao: "Isplaćena su jamstva ranijih Vlada za brodogradnju, Petrokemija danas funkcionira na tržišnim osnovama, osigurali smo da Borovo u gradu Vukovaru, tu šaljem poruku gradonačelniku Vukovara, radi isključivo zahvaljujući angažamanu države i Vlade. I u tim i takvim okolnostima nakon koronakrize želimo novo povjerenje, želimo izaći kao stranka pred hrvatske birače i pokazati naša postignuća, ljudi i program".

S kim će na izbore?

Ivan Penava pregovara s Domovinskim pokretom Miroslava Škore, potvrđeno je ranije Dnevniku Nove TV.

Jedno novo lice na Škorinoj listi mogao bi biti HDZ-ov gradonačelnik Vukovara Ivan Penava. Nogometnim rječnikom, čeka samo slobodne papire sadašnjeg kluba.

"Gospodin Ivan Penava mora riješiti status u stranci kojoj pripada, u tom trenutku razgovarat ćemo s njim i svima koji misle drugačije od političke oligarhije koju vodi HDZ", pojasnio je Miroslav Škoro.