Obavijesti Video Pretražite Navigacija
zbog izjave o borovu

Penava poslao oštru poruku Plenkoviću: "Prijetnje tipa 'lezite dolje' za Vukovarce su prošlost"

Ivan Penava
Ivan Penava DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Ivan Penava Ivan Penava Foto: DNEVNIK.hr Ivan Penava - 2 Ivan Penava - 2 Foto: DNEVNIK.hr Ivan Penava Ivan Penava Foto: DNEVNIK.hr Andrej Plenković Andrej Plenković Foto: DNEVNIK.hr +0 Andrija Jarak Galerija 1/5 >>
Vukovarski gradonačelnik Ivan Penava sazvao je konferenciju za novinare na koju je kasnio 15 minuta i na kojoj se samo osvrnuo na izjavu premijera o tvrtci Borovo.

Vukovarski gradonačelnik Ivan Penava na konferenciji za medije osvrnuo se na izjave premijera Plenkovića o tvrtci Borovo, kaže da je isključivo država odgovorna za tu tvrtku.

Pročitajte i ovo Parlamentarni izbori 2020. Parlamentarni izbori Rezultati izbora 2020. godine Ivan Penava, DP treća politička snaga VIDEO Pogledajte nadrealni razgovor s Penavom, odgovorio na pitanje je li ga zvao Milanović

"Borovo je u državnom vlasništvu i za njegovo stanje odgovorna je ova Vlada kao i prethodnih 13. Poruka premijeru je da ova Vlada i država postoje prije svega zahvaljujući angažmanu Vukovara i stradalnika grada Vukovara i da to nikada ne zaboravi ni on ni druga Vlada koja ima doći, a prijetnje tipa 'lezite dolje' za Vukovarce su stvar prošlosti", rekao je Penava.

Najavio je novu konferenciju za medije u srijedu.

Premijer je ranije danas kazao: "Isplaćena su jamstva ranijih Vlada za brodogradnju, Petrokemija danas funkcionira na tržišnim osnovama, osigurali smo da Borovo u gradu Vukovaru, tu šaljem poruku gradonačelniku Vukovara, radi isključivo zahvaljujući angažamanu države i Vlade. I u tim i takvim okolnostima nakon koronakrize želimo novo povjerenje, želimo izaći kao stranka pred hrvatske birače i pokazati naša postignuća, ljudi i program".

S kim će na izbore?

Ivan Penava pregovara s Domovinskim pokretom Miroslava Škore, potvrđeno je ranije Dnevniku Nove TV.

Jedno novo lice na Škorinoj listi mogao bi biti HDZ-ov gradonačelnik Vukovara Ivan Penava. Nogometnim rječnikom, čeka samo slobodne papire sadašnjeg kluba.

"Gospodin Ivan Penava mora riješiti status u stranci kojoj pripada, u tom trenutku razgovarat ćemo s njim i svima koji misle drugačije od političke oligarhije koju vodi HDZ", pojasnio je Miroslav Škoro.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene