Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Papa u Hrvatskoj

Kako putuje Papa?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sveti Otac doletjet će zrakoplovom AlItalie, a kući će se vratiti zrakoplovom Croatia Airlinesa. Provjerili smo kako putuje Papa.

Papa dolazi zrakoplovom AlItalie tip Airbus 320 koji je za Papu posebno uređen. Ivica Maštruko, bivši veleposlanik pri Svetoj Stolici, objašnjava kako je avion podijeljen na dva dijela, jedan je privatni Papin, a drugi za njegovu pratnju. Direktor zračne luke Zagreb Tonći Peović kaže kako svaki protokol definira koliko sjedala u određenom kvadratnom metru je potrebno za određene putnike. Drugi dio je za obične putnike i to su uglavnom novinari. 'Ako pije kavu, onda će mu servirati kavu ili čaj, a uglavnom se to svodi na čajeve, sokove i laganu hranu. Također, protokol slijetanja zrakoplova i boravak Svetog oca u zračnoj luci zahtijeva zabranu letenja u to vrijeme ', kaže Peović.

Pročitajte i ovo Ilustracija Povratak u zemlju Sarma na skijanje, skupi parfemi i cigarete za doma: Provjerite što sve smijete, a što ne smijete nositi preko šengenske granice Slika nije dostupna Pozvao kršćane da se ne boje Papa potpisao Apostolsku pobudnicu

Uz crveni tepih Papu se dočekuje kao državnika, a neprobojna stakla papamobila Svetog Oca štite od mogućih napada.
Vidljivi, ali i nevidljivi brinut će o sigurnosti Svetog Oca. Pred najštićeniju osobu na svijetu ne smije se ništa bacati.
Stopama svog prethodnika pohodi crkvu diljem zemlje. Najviše putovanja imao je po Europi. Rodnu Njemačku posjetio je dva puta, kao i Španjolsku. Posjet Hrvatskoj bit će njegovo 19. putovanje - u Vatikan se vraća nacionalnom aviokompanijom

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene