Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Kandidat koalicije 'Sisak ponosni', u kojoj su SDP, HNS, DC, DSU i SDSS, za sisačkoga gradonačelnika na lokalnim izborima Davorko Vidović objavio je danas da su kandidati te koalicije za zamjenike gradonačelnika predsjednica sisačke podružnice HNS-a Ivanka Boras i sisački obrtnik i dopredsjednik Hrvatske obrtničke komore Željko Vrbanus kao nestranačka osoba.


Vidović je tročlanu ekipu predstavio kao 'jezgru buduće sisačke vlasti i tim za uspjeh' pozivajući Siščane da zajednički služe gradu bez obzira na njihovu političku orijentaciju ili stranačku pripadnost.

Vezani članci Potres na Baniji Novi potres na Baniji, osjetio se i u Zagrebu: ''Idi kvragu... Cijeli krov mi je zazvonio'' Zoran Milanović i Kristina Ikić Baniček Sisački HDZ Milanoviću: "Predsjedniče, tko štiti Kristinu Ikić Baniček od USKOK-a, tko je taj moćnik?"

Svoju ekipu Vidović je nazvao 'ljudima bez mrlje' i predstavio ih je kao jamstvo za vraćanje poštenja u javni život i u obnašanje dužnosti u lokalnoj vlasti.

Vidović je sebe predstavio 'kao osobu koja ima golemo iskustvo u politici', pri čemu je napomenuo da je 'jedini političar po vokaciji u koaliciji 'Sisak ponosni''.

Podsjetio je da je od 1992. do 2000. godine bio potpredsjednik SDP-a i operativno vodio tu stranku, koja je 'u tom razdoblju od stranke koja je jedva prolazila izborni prag izrasla u pojedinačno najveću i najsnažniju stranku u Hrvatskoj'.

'Niti jedna sisačka vlast od 1990. niej imala sluha za obrtnike'

Rekao je da je od 2000. do 2003. bio ministar rada i socijalne skrbi, 'jako velikoga državnog aparata koji je zapošljavao 30-ak tisuća ljudi i koji se brinuo o velikom broju korisnika, umirovljenika, invalida, nezaposlenih i socijalno ugroženih osoba'. Spomenuo je da je vodio veliku mirovinsku reformu, da je sudjelovao na mnogim međunarodnim konferencijama i skupovima i da je govorio u UN-u, doajući da ga sve to kandidira za budućega sisačkoga gradonačelnika koji je sposoban 'napraviti promjene u funkcioniranju gradske vlasti'.

Obrtnik Željko Vrbanus, dopredsjednik Hrvatske obrtničke komore i vlasnik nekoliko domaćih i međunarodnih tvrtaka, među kojima je i Županijski radio Quirinus, istaknuo je da se koaliciji priključio kako bi nešto učinio za sisački obrt i obrtnike jer, dodao je, 'nijedna vladajuća garnitura od 1990. dosad nije imala sluha ni interesa za obrt i obrtnike, koji su sve te godine bili zapostavljeni'.
 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju