Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Počela predizborna kampanja za lokalne izbore

Bandić za socijalu i zdravstvo izdvojio 2 milijarde i 28 tisuća kuna

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predizborna kampanja za lokalne izbore već je počela. Najbolje to pokazuju proračuni gradova za ovu godinu.

Svi veći gradovi podebljali su dio proračuna namijenjen socijali i zaštiti zdravlja. Više novca u te svrhe ove će godine izdvojiti Rijeka i Osijek, ali nitko se ne može mjeriti sa Zagrebom. Milan Bandić u utrci za glasove potrošit će najviše - za socijalu i zdravstvo izdvojio je nevjerojatne 2 milijarde i 28 tisuća kuna!

Pročitajte i ovo Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa - Ilustracija - 1 NEMA NIKAKVE POVREDE Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa odbacilo pokretanje postupaka protiv Bandića, Kuščevića i Marića Milan Bandić - 1 ''ŠUMA PROPISA'' Zagreb započinje s podjelom novčane pomoći za obnovu nekretnina oštećenih u potresu

Za 35 ustanova u kulturi čiji je osnivač Grad Zagreb te Klovićeve dvore i HNK, čiji je Grad suosnivač zajedno s državom, u 2009. će za program javnih potreba u kulturi biti izdvojeno 577,4 milijuna kuna iz gradskog proračuna, od čega će dio ili 88 milijuna kuna dobiti programi nezavisne produkcije, odlučili su danas članovi zagrebačkog Gradskog poglavarstva.

Član Gradskog poglavarstva zadužen za kulturu Duško Ljuština kazao je da će program detaljno biti predstavljen u petak, a na sjednici je rečeno da je od 577 milijuna kuna, najveći dio izdvojen za plaće i ostale rashode 1820 djelatnika zaposlenih u kulturnim ustanovama - 296 milijuna kuna.

Za programsku djelatnost ustanova bit će izdvojeno 57,5 milijuna kuna, a HNK će se sufinancirati sa 48 milijuna, stoji u Planu sredstava financiranja javnih potreba u kulturi Zagreba u 2009. Za opremanje ustanova namijenjeno je 19,6 milijuna kuna, najviše za nabavku knjiga u knjižnicama (9,7 milijuna), dok je Zagrebfilmu namijenjeno 4,6 milijuna kuna.

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić najavio je na konferenciji za novinare da će do kraja Svjetskoga rukometnog prvenstva Grad s Hrvatskim rukometnim savezom potpisati ugovor o troškovima i dodao da će 'proći nešto jeftinije' odgovarajući na upit novinara kada će taj ugovor biti potpisan i hoće li Grad dati HRS-u traženih 10 milijuna kuna.


Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene