Obavijesti Video Pretražite Navigacija
NEMA NIKAKVE POVREDE

Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa odbacilo pokretanje postupaka protiv Bandića, Kuščevića i Marića

Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa - Ilustracija - 1
Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa - Ilustracija - 1 Foto: DNEVNIK.hr
Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa odlučilo je u petak da neće pokrenuti postupak protiv Orsata Miljenića, Milana Bandića, Zdravka Marića, Lovre Kuščevića i Lore Vidović jer nije utvrdilo da su povrijedili Zakon o sprječavanju sukoba interesa.

U prijavi se proziva predstojnika Ureda predsjednika Orsata Miljenića, zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića, ministra financija Zdravka Marića i bivšeg ministra uprave Lovru Kuščevića za političku korupciju u koju su uvukli pučku pravobraniteljicu Loru Vidović.

Za Miljenića se tvrdilo da je svoj nekvalitetan rad ministra pravosuđa štitio kao član saborskog Odbora za predstavke i pritužbe, a Marića da je u sukobu interesa jer je prilikom raspolaganja imovinom oštetio Udrugu diskriminiranih i nezadovoljnih građana prozivala je.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Radi se na uklanjanju kvara Hitna pomoć u Istri ima problema s telefonima, objavljen broj za hitne slučajeve

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna CIJEPLJENJE PREKO REDA Burne reakcije nakon presice Stožera: Zastupnice Orešković i Puljak traže ostavku Markotić i Capaka, Ahmetović na Twitteru - "Ova otužna žena mora otići"

Bandića su prozvali da je otuđio imovinu te udruge, Kušćevića da ih je oštetio izostavljanjem provedbene odredbe o brisanju udruga u zakonu, a vezano za Vidović tražili su od Povjerenstva da ispita štiti li političku korupciju ili pučane.

Povjerenstvo je odlučilo da se neće pokrenuti postupak jer navodi iz prijave ne upućuju na povredu Zakona o sprječavanja sukoba interesa.

Postupak nije pokrenut ni protiv pomoćnika ministra hrvatskih branitelja Dinka Tandare jer Povjerenstvo nije utvrdilo da je u kartici naveo netočnu stručnu spremu, što se navodilo u prijavi.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna OGORČENI ODLUKOM STOŽERA Mnogi ugostitelji kažu da neće otvoriti svoje kafiće kako bi prodavali kavu za van. Ovo su njihovi razlozi

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Nisu privilegirani Branitelji oboljeli od PTSP-a o Buriloviću: "Mnogi ratni invalidi imaju kronična oboljenja, ali unatoč tome strpljivo čekaju svoj red"

Postupak je pokrenut protiv saborskog zastupnika i gradonačelnika Imotskog Ivana Budalića jer u imovinskoj kartici nije naveo tvrtku u vlasništvu supruge.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene