Obavijesti Video Pretražite Navigacija
OSVAJANJE METROPOLE

Tomašević otkriva što će učiniti s velikim brojem zaposlenih u zagrebačkoj upravi i poduzećima, ali i koliko će pročelnika zadržati ako pobijedi na izborima

Aktualno Galerija Tomislav Tomašević Tomislav Tomašević Foto: DNEVNIK.hr +0 Tomislav Tomašević i Sabina Tandara Knezović Galerija 1/2 >>
Tomislav Tomašević, kandidat za zagrebačkog gradonačelnika, osvrnuo se na planove ako pobijedi na izborima, govorio je o Zakonu o obnovi te je odgovorio na pitanje treba li Milan Bandić dobiti ulicu, spomenik ili trg u Zagrebu.

Obnova Zagreba je tema na kojoj kandidati za mjesto gradonačelnika pokušavaju prikupiti političke bodove, no to svakako neće biti dovoljno. S Tomislavom Tomaševićem, kandidatom stranke Možemo!, za Dnevnik Nove TV razgovarala je Sabina Tandara Knezović

''Digli smo ruku za Zakon jer smo htjeli da konačno obnova krene'', rekao je Tomašević dodavši da su i tada upozoravali da je potrebna jedna institucija koja će upravljati obnovom, a ne da će se prebacivati odgovornost između institucija. ''Sad je pet institucija koje se bave obnovom, nekoordinirane su i zato obnova kasni'', zaključio je.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna OGLASIO SE NA FACEBOOKU Milanović nakon odluke Ustavnog suda: "Namještanje natječaja je kazneno djelo. Za sve, pa i za kumove"

Pročitajte i ovo Zdravko Mamić IMA SVJEDOKA Zdravko Mamić ekskluzivno za Dnevnik Nove TV: "U nekoliko sam mu navrata poslao novac - 70, 80 tisuća eura. Mečka danas igra pred vratima obitelji Mamić, ali..."

Iskustva u upravljanju, govori, ima, kao i obrazovanja. ''Mislim da najbolje poznajem probleme grada Zagreba, bavim se njima već 15 godina, u politici četiri godine'', rekao je. U Gradskoj upravi i poduzećima planira iskoristiti ljudske kapacitete. Velike poslove koje su radile tvrtke izvan Uprave, sada će vratiti istoj. ''Upravo te viškove možemo iskoristiti za poslove koji su outsourcani i na taj način napraviti uštede'', objasnio je te dao na znanje da više neće biti 27 gradskih pročelnika, već oko 15.

''Nije to stvar samo ušteda, već i bolje koordinacije. Tko može voditi vladu sa 27 gradskih ministara'', komentirao je. Podršku Crkve ne očekuje jer smatra da Crkva ne bi trebala podržavati niti jednu političku opciju. ''To nije uloga crkve'', izjasnio se.

Minuse, kaže, popeglat će vraćanjem poslova u okrilje grada. Mnogo je komunalnih usluga koje izvode vanjske tvrtke iako svi ti poslovi mogu ostati u Gradu. ''Plaćamo vrlo štetne ugovore. Kroz kontrolu javne nabave možemo napraviti uštede oko 600 milijuna kuna'', zaključio je.

Europski fondovi također su efikasan način uštede. ''Do sada se nisu povlačili jer se tu svaku euro gleda kako se troši i ne može se muljati'', komentirao je.

Nekolicina privatnih tvrtki ''koji grade od žičare pa do gospodarenja otpadom'' oni su koji dobivaju stalno poslove, objašnjava Tomašević. Njegova pravila bit će jednaka za sve, neće biti favorita.

Dotaknuo se i pitanja sljemenske žičare koja je najskuplja u Europi. ''Mogli smo puno vrtića i škola obnoviti i izgraditi za tu razliku novaca'', rekao je.

Pročitajte i ovo Sabina Glasovac Reakcije ne jenjavaju Gaf SDP-ove Sabine Glasovac: Optužila bivšu predsjednicu da je pjevala na Mamićevom rođendanu, a zapravo je pjevala - Bandiću

Pročitajte i ovo Cjepivo AstraZeneca REAKCIJE NA ISTRAŽIVANJE Još jedna kontroverza oko AstraZenece: ''Prilagođavat ćemo se trenutačnim informacijama''

Misli da Milan Bandić ne bi trebao dobiti trg. ''Treba neki odmak, da vrijeme kaže svoje'', kaže te dodaje da se grad raspada i potrebna mu je obnova. ''Iz cijevi curi 50 posto vode, vrtići i škole su u dosta lošem stanju, to mi je prioritet, kvaliteta života za sve, a ne ovi trgovi i spomenici'', zaključio je. 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene