Zdravko Mamić ponovno se oglasio iz Međugorja. Ovog puta objavio je mailove za koje tvrdi da dokazuju kako je kupio karte za Dubai sucu Zvonku Vekiću i dvjema ženama, kao i potvrde o letu.

Galerija Zdravko Mamić i osječki suci - 3 Zdravko Mamić +0 Zdravko Mamić

Ukupna cijena iznosila je 23 tisuće kuna. Evo što je na sve za Dnevnik Nove TV iz BiH rekao Zdravko Mamić.

Vezani članci Zdravko Mamić EKSKLUZIVNO Zdravko Mamić za Dnevnik Nove TV: ''Naravno da ja imam još 50 sudaca kojima sam davao novac...'' Franjo Varga EKSKLUZIVNO Franjo Varga prvi put progovorio o korupciji i aferi SMS, ali otkrio i detalje o svastici na Poljudu: ''Mamić mi je za to dao 700 tisuća kuna''

"Kad sam vidio da vrag nosi šalu, da čak jedan Vrhovni sud sudjeluje u tako sramotnom odlučivanju i tako sramotnoj presudi, onda sam izgubio vjeru u sustav i okrenuo sam se narodu i medijima, da ipak narod i mediji odrade svoju zadaću za koju i jesu jer narod su glasači, a mediji su sedma sila svijeta i trebali bi biti korektiv svake vlasti", rekao je Mamić reporteru Ivanu Čorkalu.

"Što sam ja više mogao napraviti osim što sam potanko nacrtao i rekao dana tog i tog, bio sam s tim sucem tu i tu, napravio i predao to i to i o tom mogu svjedočiti ti i ti." Ranije, ponavlja, nije želio javno o tome jer nije vjerovao da će biti ozbiljno shvaćen.

"Pa dao sam organima info da ne bi ometao presudu", dodao je.

"Prijavu sam podnio 8. 10., a recite mi ijedan razlog da sa mnom nije obavljen službeni razgovor, jer to što sam dao informacije to nije moj službeni iskaz, to vam o svemu govori. Ja vam imam čovjeka svjedoka koji je sudjelovao u davanju novca u moje ime, u predaji novca u moje ime, i koji ima stotinu dokaza i bio je prisutan susretima sa sucima u moje ime. Plaćao je račune u stotine navrata i još ga nitko nije ispitao. Što da ja radim", upitao se Mamić.

Poslijepodnevne Facebook statuse posvetio je privatnom životu suca Ante Kvesića, a pred kamerom ponavlja: "Ja sam mu u nekoliko navrata poslao novce preko suce Vekića. Radi se o 70, 80 hiljada eura."

Iz Međugorja poručuje: "Mečka danas igra pred vratima obitelji Mamić, ali da svakog dana igra pred nečijim drugim vratima."

Prozvani sudac Vekić telefonski nam je poručio da zbog tajnosti izvida ne smije ništa komentirati. Neslužbeno vjeruje da ovo nije posljednji napad. Sudac Kvesić bio je nedostupan, a Darko Krušlin angažirao je odvjetnika, koji u svemu vidi dublju pozadinu.

"Ako pokažemo na Krušlinu da ga možemo zgaziti, da ga možemo uništiti kao čovjeka i profesionalca, to je snažna poruka u budućnosti što se nekome drugome može dogoditi ako ne udovolji onome što Zdravko Mamić traži", rekao je Ljubo Pavasović Visković, odvjetnik suca Krušlina.

Istodobno, u Osijeku je odgođen nastavak suđenja po drugoj optužnici, za izvlačenje najmanje 144 milijuna kuna iz Dinama, i to zbog samoizolacije jednog od optuženih - Igora Krote. Odvjetnik Damira Vrbanovića od Visokog kaznenog suda zatražio je premještanje suđenja zbog Mamićevih optužbi na račun osječkih sudaca.

"Ruku na srce, svi su ti današnji suci radili sa sucima koji su u Vijeću. Mislim da svakog normalnog građanina takvo što pogađa i da od tih sudaca ne možemo očekivati da nepristrano i neovisno vode postupak koji je opterećen tom stigmom odnosa njihovih kolega s prvooptuženikom Zdravkom Mamićem", rekao je Janjko Grlić, odvjetnik Damira Vrbanovića.

O tome će vrlo brzo odlučiti Visoki kazneni sud. Možda se ponovno sudi u Zagrebu, odakle je prvi, danas pravomoćni postupak, premješten u Osijek zbog Mamićeva prijateljstva s Ivanom Turudićem. On je tada bio županijski, a danas je v.d. šefa Visokog kaznenog suda. "Sad su sve opcije otvorene na način da moramo odlučiti prema trenutku donošenja odluke", rekao je Marijan Bitanga, sudac Visokog kaznenog suda.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI
Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju