Obavijesti Video Pretražite Navigacija
OGLASIO SE NA FACEBOOKU

Milanović nakon odluke Ustavnog suda: "Namještanje natječaja je kazneno djelo. Za sve, pa i za kumove"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zoran Milanović oglasio se na Facebooku nakon odluke Ustavnog suda.

Predsjednik Republike Zoran Milanović oglasio se danas na Facebooku nakon odluke Ustavnog suda da za predsjednika Vrhovnog suda može predložiti samo kandidata koji se javio na javni poziv.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković Analiza Tihomira Cipeka Politički analitičar o najavi da bi se HDZ mogao rušiti kroz Sabor: "Moguće je kad bi to učinio... " Zoran Milanović - 6 Anketa Dnevnika Nove TV Što mislite o odluci Ustavnog suda? Pogledajte kako ste glasali

"'Ako su javni natječaji, oglasi pa i javni pozivi možda i namješteni, to nije razlog da se oni ukinu nego da demokratska kontrola omogući da se izaberu najbolji kandidati', podučio nas je danas Šeksov kum s Ustavnog suda. I prisnažio kako se zakoni moraju primjenjivati, citiram, 'smisleno'.

Prvo, kume, natječaj i javni poziv nisu isto. Ni to niste naučili. A namještanje natječaja je kazneno djelo. Za sve, pa i za kumove. E, to ste morali naučiti. Ali, eto, sad smo iz prve ruke doznali novu razinu besmislenosti kojom se vodi većina ustavnih sudaca, vjernih HDZ-ovih žetona, koji smišljaju sve što treba kako bi spasili vojnika HDZ-ovog pravosuđa Sessu.

Možda još da odluče kako za predsjednika Vrhovnog suda moram predložiti nekog od ovih Mamićevih veseljaka? Ili da Plenković reaktivira svoju skupinu Borg i njoj povjeri izbor predsjednika Vrhovnog suda? No pasaran! Moja kandidatkinja nije i neće biti iz njihove močvare. Moja kandidatkinja ostaje Zlata Đurđević i HDZ će, koliko god im to teško padalo, morati glasati o njoj. Za ili protiv, što će sve reći."

 

“Ako su javni natječaji, oglasi pa i javni pozivi možda i namješteni, to nije razlog da se oni ukinu nego da demokratska...

Objavljuje Zoran MilanovićUtorak, 23. ožujka 2021.

Danas se o odluci oglasio i predsjednik Ustavnog suda Miroslav Šeparović, koji je poručio kako vjeruje da će predsjednik, kao legalist, poštovati odluku suda.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene