Miroslav Škoro, kandidat za gradonačelnika Zagreba u 11 sati održava konferenciju za medije na kojoj je ponovno opleo po platformi Možemo.


Škoro je rekao da će nastaviti s razotkivanjem onoga što platforma Možemo i Tomašević jesu. Tvrdi da ima puno lažnog predstavljanja. Dodaje kako se nije želio baviti s njima u drugom krugu.

Vezani članci Andrej Plenković Plenković komercijalne televizije krivi za za izborni neuspjeh: "Namjerno ste krivo izgovarali ime Davora Filipovića. Tu bozu možete prodavati samo nekome naivcu" Novi gradonačelnici u četiri velika grada Četiri velika grada dobila nove šefove, pogledajte prve reakcije u izbornoj noći

Izbore naziva referendumom na kojem građani biraju "jednoumlje" ljevice ili "kobahitaciju" osobe iz sfere poduzetništva.

Pozvao je dio članova platforme da do ponedjeljka sami kažu koliko su novca dobili od Bandića i Grada Zagreba. Tvrdi da je platforma političku karijeru izgradila na našem novcu.

"To je Cosa Nostra aktivističkog profesionalnog društva koja se isprelplela na svim razinama. Uprihodili su preko 80 milijuna kuna iz različitih osnova. Bože moj, dobili su, ali kako su ih potrošlili? Neka kažu to", kaže Škoro i tvrdi da je više od 50 posto potrošeno na putne troškove.

"Ja sam isto aktivist. Svatko je aktivist, što to znači - pa biti aktivan", rekao je i dodao kako je svoju plaću dao pedijatriji u Osijeku, donirao je i crkvi, a kaže da je i obitelj njegova pomogla dvojici glazbenika. 

"Biti aktivist je jedna priča, a biti profesionalni aktivist je drugo", ističe Škoro i još jednom poziva Možemo da objavi na što je potrošen novac, u suprotnom, kaže, on će objaviti dokumente. 

"Oni su sve suprotno od onoga za što se predstavljaju", tvrdi kandidat za gradonačelnika. 

 "Zeleno lijevo je meni uvijek bilo sumnjivo", rekao je Škoro i prepustio riječ Slavenu Dobroviću.

Dobrović je kazao da je pitanje treba li Zagrebu projekt studije o odlagalištu otpada vrijednog 30 milijuna kuna.

"To su naši novci, mi odlučujemo kako ćemo ih trošiti", rekao je dodao kako smo već mogli imati pola infrastukture za otpad u Gradu Zagrebu. 

"Projektanti su odabrani i žive u zlatnim jaslama. Sve skupa mimo kontra interesa građana", rekao je Dobrović i kazao kako je to primjer kako se vodi posao u Gradu Zagrebu.

Škoro ističe da su polazišne točke njega i Možemo dijametralno suprotne. On kaže da dolazi iz poduzetništva i uplaćuje u proračun, a Možemo dobiva novac koji troši na plaće.

"Smatram da je nužno osvijestiti ljude", rekao je Škoro i dodao kako ljudi od 30 godina ne kuže politički sustav.

"Sad i u drugom krugu ima ideologije. Da nema ideologije imali bi jednostranački sustav", kaže.

Škoro kaže da ne može u tri rečenice opisati što je najvažnije za građane Zagreba, ali upućuje novinare na program od 133 stranice koji je pripremio Dobrović. 

"Možemo zatvoriti Jakuševac u četiri godine, to obećajem", rekao je i dodao kako DP želi u Zagrebu postaviti, ne rodno ispravne semafore, već pametne semafore. 

Škoro je kazao kako su sport i kultura plodno tlo za pranje novca, ali ističe da su profesionalci u tim djelatnostima ugroženi.

"Malo govorimo o sportu, kulturi i poduzeništvu", kaže i dodaje kako se njegovi konkurenti u to slabo razumiju. 

Ističe da je kohabitacija jedini način. 

"Sve će biti postavljeno drastično drugačije nego danas", rekao je Škoro.

Škoro koji se s Tomislavom Tomaševićem bori za mjesto gradonačelnika Zagreba u drugom krugu lokalnih izbora, proteklih je dana iznio brojne optužbe na račun Tomaševića i njegove platforme Možermo!.

 

 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju