Obavijesti Video Pretražite Navigacija
britanski soj

Oni to shvaćaju ozbiljno: Otkrili zaraženog zaštitara pa zatvorili cijeli grad i dvije regije na pet dana

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Australski grad Perth zatvara se na pet dana od nedjelje navečer nakon što je zaštitaru u hotelskoj karanteni potvrđen koronavirus. Perth i dvije obližnje regije zatvorene su od 18 sati.

Premijer Zapadne Australije Mark McGowan najavio je taj potez na konferenciji za medije.

Stanovnici mogu izaći iz kuće samo radi kupovine nužnih potrepština, iz medicinskih i zdravstvenih potreba, tjelovježbe u susjedstvu u trajanju sat vremena dnevno. Izlaziti smiju i oni koji ne mogu raditi od kuće već moraju putovati na posao.

Vlasti vjeruju da je zaštitar, muškarac u dvadesetima, vjerojatno zaražen sojem koronavirusa koji je otkriven u Velikoj Britaniji, a za koji se vjeruje da je puno zarazniji, izvijestio je AAP.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Razmatraju i štetne učinke cjepiva Nula zaraženih, ali ove godine granice neće otvarati: "Čak i ako se većina cijepi, ne znamo hoće li to spriječiti prijenos virusa"

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna ''Želimo dosljednost'' Ukidaju vikend-lockdown, a s njim i jednu od najneobičnijih odredbi na svijetu

Australska savezna država Zapadna Australija gotovo 10 mjeseci nije zabilježila slučaj koronavirusa u zajednici, dodaje AAP.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene