U zagrebačkom Arena Centru odrađen je flash mob na koji je građane pozvao fitness trener Goran Sajko. Građani su se okupili i odradili 21 čučanj kako bi upozorili na zatvaranje teretana i fitness centara, a oni koji nisu bili u Areni mogli su to učiniti i u vlastitim domovima, parkovima...


''Tjelesna aktivnost je rješenje, a ne uzrok problema! Nadamo se da ste odradili svoje čučnjeve za danas! Ako niste, još stignete'', napisali su djelatnici fitness kluba Mofit uz snimku građana koji vježbaju u zagrebačkom Arena Centru.

 

 

 

Riječ je o inicijativi poznatog fitness trenera Gorana Sajka koji je pozvao ljude da u nedjelju u 12 sati odrade takozvani flash mob. To znači da se ljudi trebaju okupiti na dogovorenom mjestu, izvesti neki kratki performans, a onda se razići.   

Flash mobu Gorana Sajka mogli su se pridružiti svi, a mjesto održavanje bila je Aren Centar, odnosno svi drugi javni prostori kojima je dozvoljen rad, kod kuće ili u prirodi. 

''Točno u 12:00 aktivirajte alarme na mobitelu da počnu zvoniti. U tom trenutku napravite 21 čučanj kao simbol datuma ponovnog otvorenja naših centara'', napisao je dan ranije na svom Facebooku Sajko.

Nove mjere, ilustracija Nove mjere od danas na snazi, spremaju se i kazne. Ne možemo više piti kavu u kafićima, jesti kokice u kinima, nema više svadbi...

Teniski balon, ilustracija Poduzetnici na koljenima u novom lockdownu: ''Iznajmljujem teniski balon za drugu namjenu - misna slavlja, djelatnosti koje nisu zatvorene...''

''Cilj akcije je prije svega ukazati na problem nekretanja u našem društvu, svih posljedica koje sedentarni oblik života ima za pojedinca i naciju, ukazati da zatvaranje fitness centara, zabrana rekreacije, zabrana treninga za djecu nije rješenje već gašenje požara koje će dugoročno imati katastrofalne posljedice za cijelo društvo'', poručio je Sajko i dodao je to poruka i nadležnima da im nisu potrebne potpore, već pravo da rade svoj posao kojim pomažu zdravlju nacije, ali i zdravstvenom sustavu.