Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Flash mob u Areni

Kupce u trgovačkom centru gledali u čudu: "Spontanim" čučnjevima poslali važnu poruku

U zagrebačkom Arena Centru odrađen je flash mob na koji je građane pozvao fitness trener Goran Sajko. Građani su se okupili i odradili 21 čučanj kako bi upozorili na zatvaranje teretana i fitness centara, a oni koji nisu bili u Areni mogli su to učiniti i u vlastitim domovima, parkovima...

''Tjelesna aktivnost je rješenje, a ne uzrok problema! Nadamo se da ste odradili svoje čučnjeve za danas! Ako niste, još stignete'', napisali su djelatnici fitness kluba Mofit uz snimku građana koji vježbaju u zagrebačkom Arena Centru.

 

 

 

Riječ je o inicijativi poznatog fitness trenera Gorana Sajka koji je pozvao ljude da u nedjelju u 12 sati odrade takozvani flash mob. To znači da se ljudi trebaju okupiti na dogovorenom mjestu, izvesti neki kratki performans, a onda se razići.   

Flash mobu Gorana Sajka mogli su se pridružiti svi, a mjesto održavanje bila je Aren Centar, odnosno svi drugi javni prostori kojima je dozvoljen rad, kod kuće ili u prirodi. 

''Točno u 12:00 aktivirajte alarme na mobitelu da počnu zvoniti. U tom trenutku napravite 21 čučanj kao simbol datuma ponovnog otvorenja naših centara'', napisao je dan ranije na svom Facebooku Sajko.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna "Meki lockdown" Nove mjere od danas na snazi, spremaju se i kazne. Ne možemo više piti kavu u kafićima, jesti kokice u kinima, nema više svadbi...

Pročitajte i ovo Teniski balon, ilustracija Vlada najavljuje paket pomoći Poduzetnici na koljenima u novom lockdownu: ''Iznajmljujem teniski balon za drugu namjenu - misna slavlja, djelatnosti koje nisu zatvorene...''

''Cilj akcije je prije svega ukazati na problem nekretanja u našem društvu, svih posljedica koje sedentarni oblik života ima za pojedinca i naciju, ukazati da zatvaranje fitness centara, zabrana rekreacije, zabrana treninga za djecu nije rješenje već gašenje požara koje će dugoročno imati katastrofalne posljedice za cijelo društvo'', poručio je Sajko i dodao je to poruka i nadležnima da im nisu potrebne potpore, već pravo da rade svoj posao kojim pomažu zdravlju nacije, ali i zdravstvenom sustavu.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene