Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Vlada najavljuje paket pomoći

Poduzetnici na koljenima u novom lockdownu: ''Iznajmljujem teniski balon za drugu namjenu - misna slavlja, djelatnosti koje nisu zatvorene...''

Teniski balon, ilustracija
Teniski balon, ilustracija DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Teretana, ilustracija - 1 Teretana, ilustracija - 1 Foto: DNEVNIK.hr Teniski balon, ilustracija Teniski balon, ilustracija Foto: DNEVNIK.hr +0 Teretana, ilustracija - 2 Galerija 1/3 >>
U Banskim dvorima uvjeravaju da će u ponedjeljak imati spreman i novi paket pomoći za poduzetnike. Odnosit će se na najmanje 85.000, odnosno pet i pol posto svih zaposlenih u Hrvatskoj.

Balon za tenis ima dvije tisuće i 700 četvornih metara, visinu od 12 metara, ali nijednog – tenisača. Odlukom stožera teniski tereni su zatvoreni. Iz Teniskog kluba kažu da su šokirani jer su igrači bili na sigurnoj udaljenosti.

Ipak, troškovi idu, pa su ga ironično ponudili u najam: ''Iznajmljujemo teniski balon za drugu namjenu – misna slavlja, za kazalište, za one djelatnosti koje su ostale otvorene, bez namjere da ikoga uvrijedimo'', poručuje predsjednik Teniskog kluba Branimir Horvat.

Ugostitelji jasni u zahtjevima

Otvoreni nisu ni ugostiteljski objekti, osim u hotelima i kampovima. Njihov zahtjev prema vladi je jasan – niži PDV. ''Imamo dvije opcije. Jedna je na tri godine pet posto, što postoji međustopa. I
druga je opcija obeštećenje plus 13 posto. Bez PDV-a razgovora neće biti nikakvih, ja to poručujem gospodinu Mariću'', rekao je Marin Medak.

U vladi još bruse pomoć za poduzetnike. Kako doznaje Dnevnik Nove TV, u nedjelju bi se premijer trebao sastati s resornim ministrima, a u ponedjeljak na sjednici Vlade usvojiti gospodarske mjere.

Premijer Plenković u petak se obratio naciji. Obećao, kako je rekao, pravednu naknadu i COVID kredite, za koje iz SDP-a očekuju novu milijardu kuna.

''Nastavit ćemo s mjerom potpore očuvanja radnih mjesta, u iznosu od 4 tisuće kuna po radniku tijekom obustave rada, uz oslobođenje plaćanja doprinosa'', rekao je Plenković.

U problemima teretane i prijevoznici

Udruga banaka poručuje da će kreditirati poduzeća pogođena pandemijom kako bi im se osigurala likvidnost.

Uteg teretani Ivana Bašića su plaće, fiksni najam, parafiskalni nameti, režije, a klijenata – nema.

''U našem slučaju to je mjesečno 70 do 75 tisuća kuna. Mi imamo ogroman prostor u kojemu možemo osigurati fizičku distancu u prisnom odnosu'', kaže Bašić.

Otvorena vrata za svoje probleme traže i prijevoznici. Žele više od dva granična prijelaza za prijevoznike iz središnje i istočne Hrvatske.

Pročitajte i ovo Prosvjed na Trgu bana Jelačića u Zagrebu Skupilo ih se par desetaka Debakl prosvjeda protiv novih mjera Stožera u Zagrebu, policija legitimirala okupljene

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna U CIJELOJ DRŽAVI Nakon uvođenja novih mjera: Inspektori proveli više od 1000 nadzora, objavljeno i koliko je bilo kršenja. U ponedjeljak na Vladi prijedlog kazni

U vladi računaju i na 24 milijarde eura iz Bruxellesa, ali to je na dugom štapu. Poduzetnici traže hitne mjere, a vlada ih obećava za dva dana.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene