Obavijesti Video Pretražite Navigacija
VIRUS SE ŠIRI

Više od 17 i pol tisuća zaraženih u susjednoj zemlji: Stručnjaci zabrinuti zbog lošeg odaziva na cijepljenje

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Srbija je u četvrtak registrirala još 17.674 slučaja infekcije koronavirusom, što je još jedan u nizu peteroznamenkastih brojeva novozaraženih na dnevnoj razini posljednjeg tjedna, dok stručnjaci upozoravaju na zabrinjavajući pad zainteresiranih za cijepljenje.

Tijekom posljednja 24 sata u Srbiji su testirana 35.974 uzorka, a rezultati su pokazali da je svaki drugi bio pozitivan.

U epidemiološkom izvješću za posljednja 24 sata prijavljeno je 40 smrtnih ishoda od covida 19, tri više nego u srijedu.

Koordinator najvećeg punkta za cijepljenje u Srbiji, na Beogradskom velesajmu, Zoran Bekić upozorio je na usporen proces imunizacije u cijeloj zemlji.

On je, praveći usporedbu s veljačom prošle godine, rekao beogradskim medijima da je lani na početku imunizacije bilo i do 82.000 danih doza dnevno, a da ih je od početka 2022. godine tek oko 6.500.

Booster dozu je dosad primilo 33 posto punoljetnih, a u skupini od 12 do 17 godina, u kojoj je ukupno 414.000 stanovnika, cijepljeno je tek 3,8 posto, niti 15.000 mladih, rekao je Bekić.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna u utorak oborili crni rekord Poznato je koliko je danas novih slučajeva u Srbiji, epidemiolozi zabrinuti: "Stvarni broj novozaraženih je nekoliko puta veći"

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna preminulo 26 osoba Crno im se piše: Susjedi zabilježili rekordne brojke - više od 18.000 novozaraženih

U Srbiji je od početka pandemije u ožujku 2020. dosad registrirano više od 1,62 milijuna slučajeva zaraze koronavirusom, a službeno je prijavljeno 13.417 smrtnih slučajeva povezanih s virusom COVID-19, uz blagi pad stope smrtnosti u posljednjih mjesec dana - s 0,94 na 0,83 posto.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene