Obavijesti Video Pretražite Navigacija
u utorak oborili crni rekord

Poznato je koliko je danas novih slučajeva u Srbiji, epidemiolozi zabrinuti: "Stvarni broj novozaraženih je nekoliko puta veći"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U Srbiji je u posljednja 24 sata zabilježeno 17.318 novozaraženih, a preminulo je još 28 osoba. Testirano je ukupno 36.434 ljudi. Na respiratoru je 112 pacijenta.

Nakon jučerašnjeg rekordnog dana s 18.006 novih slučajeva zaraze koronavirusom, u susjednoj zemlji nešto je manje zabilježenih slučajeva, no epidemiolozi kažu kako je broj zaraženih puno veći od zabilježenog.

Epidemiolog Radmilo Petrović kaže kako je broj građana zaraženih omikronom tri do četiri puta veći od zabilježenog te očekuje da će do kraja ožujka 70 posto građana Srbije biti zaraženo.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Išla na dijalizu Liječnica od korone preminula na svoj rođendan: Njezina ispovijest o tome kako je postala majka rasplakala Srbiju

Zoran Radovanović je pak izjavio da je stvaran broj novozaraženih mnogo veći od brojeva koje objavljuju vlasti, kao i da veliki redovi ispred COVID ambulanti i višesatno čekanje pacijenata pokazuju da zdravstveni sistem "kolabira".

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna PROBLEMI U SUSJEDSTVU Premijerka Srbije objavila: "Broj novozaraženih će biti katastrofalan! Oborit ćemo svaki dosadašnji rekord"

"Jučer nije bilo 18.000 novozaraženih, već novootkrivenih, a stvarni broj novozaraženih je nekoliko puta veći. Ja bih ga stavio u raspon između 40.000 i 50.000. Ovaj soj u visokom postotku ne dovodi do klinički izražene slike, veliki broj zaraženih nema simptome, a znatan broj njih ima jako blage simptome. Također, mnogi kada vide koliki su redovi, ostanu kod kuće, tako da je stvarni broj novozaraženih neuporedivo veći", kaže Radovanović, prenosi Nova.rs.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene