Ilustracija
Ilustracija Foto: Afp

Učenici jednog razreda škole "Convitto Nazionale Umberto I." iz Torina su, čekajući dopremu dodatnih školskih klupa, zbog mjera fizičke distance prvi dan nastave 'odradili' u crkvi, piše La Repubblica.


"Nismo imali izbora. Nove smo školske klupe naručili još početkom srpnja, no još nam ih nisu dopremili. Ovo je privremeno rješenje i nadamo se da neće potrajati dulje od nekoliko dana", objavila je uprava škole.

Vezani članci Ilustracija Raste broj zaraženih, pa ulaze u novu karantenu: Škole i vrtići zatvoreni, ne smije se više od kilometra od kuće Koronavirus, ilustracija U Hrvatskoj 234 nova slučaja zaraze: U Dalmaciji opet najgore. Korona u dvjema crkvama u Karlovcu, otkazana sva misna slavlja

"Naša je škola sekularnog tipa i tako će i ostati i za vrijeme održavanja nastave na ovakvome mjestu", ističe se u priopćenju uprave škole.

Školska nastava u crkvi novost je i za torinske vjernike. Naime, jedna je starija gospođa ušla u crkvu usred školskog sata te je ostala pomalo zbunjena, no to je ipak nije spriječilo da klekne i pomoli se, piše talijanski list. U većem dijelu Italije jučer je, nakon šestomjesečne stanke zbog pandemije koronavirusa, počela nova školska godina, no u nekim je talijanskim regijama početak nastave odgođen za 16., 22. i 24. rujna.