Obavijesti Video Pretražite Navigacija
''Ostat ćemo sekularna škola''

Novo normalno: Zbog manjka školskih klupa nastava održana u crkvi, na ''sat'' ušla vjernica i pomolila se

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Učenici jednog razreda škole "Convitto Nazionale Umberto I." iz Torina su, čekajući dopremu dodatnih školskih klupa, zbog mjera fizičke distance prvi dan nastave 'odradili' u crkvi, piše La Repubblica.

"Nismo imali izbora. Nove smo školske klupe naručili još početkom srpnja, no još nam ih nisu dopremili. Ovo je privremeno rješenje i nadamo se da neće potrajati dulje od nekoliko dana", objavila je uprava škole.

Pročitajte i ovo Napadač s nožem, ilustracija Stravičan slučaj Djevojčice (6 i 11) napadnute nožem pred školom: Francuska policija brzo uhvatila počinitelja Slika nije dostupna doznaje se od izvora Još jedna susjedna zemlja ublažava mjere i skraćuje policijski sat, u nedjelju im broj umrlih pao ispod 100 - prvi put od listopada

"Naša je škola sekularnog tipa i tako će i ostati i za vrijeme održavanja nastave na ovakvome mjestu", ističe se u priopćenju uprave škole.

Školska nastava u crkvi novost je i za torinske vjernike. Naime, jedna je starija gospođa ušla u crkvu usred školskog sata te je ostala pomalo zbunjena, no to je ipak nije spriječilo da klekne i pomoli se, piše talijanski list. U većem dijelu Italije jučer je, nakon šestomjesečne stanke zbog pandemije koronavirusa, počela nova školska godina, no u nekim je talijanskim regijama početak nastave odgođen za 16., 22. i 24. rujna.


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene