Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zaraženo 48 osoba u Domu

Preminula štićenica Doma za umirovljenike u Splitu, jedan je korisnik u teškom stanju

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U splitskom KBC-u u petak ujutro preminula je 93-godišnja štićenica tamošnjeg Doma za starije i nemoćne, koja je bila pozitivna na koronavirus, a bolovala je od nekoliko kroničnih teških bolesti.

"Nažalost, jutros je u KBC-u Split preminula jedna sugrađanka. Imala je 93 godine. Bolovala je od nekoliko kroničnih teških bolesti, što je uključivalo i tešku bolest srca. Gospođa je iz Doma", rekao je ravnatelj splitskog KBC-a Julije Meštrović.

Dodao je da većina ostalih korisnika Doma ima blage i umjerene simptome. Jedna je osoba u teškom stanju.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna nepoznato kako se zarazila Koronavirus i u domu umirovljenika u Koprivnici: ''Dogodilo se ono čega smo se najviše bojali...''

"U KBC-u Split trenutačno su 94 pacijenta, od njih je 78 pozitivno na nalaz. Devetero je na respiratoru, petero je iz Splitsko-dalmatinske županije, ostali su iz Zadra, Šibenika i Dubrovnika. Danas je još jedan pacijent odvojen od respiratora i vraća se u Dubrovnik", izvijestila je ravnateljica županijskog Zavoda za javno zdravstvo Željka Karin.

Dodala je kako je potvrđeno 20 novooboljelih od sinoć, ukupno 296. Zaraženih zdravstvenih djelatnika je 55, a među njima su i tri djelatnice Doma za starije.

"Radimo nadzore i izvide u domu na Zenti, tamo je situacija u redu. Osobno sam bila tamo, nitko nema temperaturu, svi su dobrog općeg stanja", kazala je Karin.

''Stanje je dobro i u domu u Vukovarskoj. Tri brisa kod osoba koje su sinoć imali temperaturu su negativna. Sinoć tijekom večeri doznali smo za dvije osobe koje imaju temperaturu, njima smo uzeli bris danas. Testirano je 55 djelatnika, ostatak djelatnika također će biti testiran. Pozitivno je osam djelatnika'', istaknula je Karin. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene