Obavijesti Video Pretražite Navigacija
nepoznato kako se zarazila

Koronavirus i u domu umirovljenika u Koprivnici: ''Dogodilo se ono čega smo se najviše bojali...''

Koronavirusom je zaražena jedna štićenica Doma za starije i nemoćne u Koprivnici. Zasad nema informacija da je zaraženo još štićenika, a iz Zagreba je hitno upućen epidemiološki tim.

Štićenica Doma za starije i nemoćne u Koprivnici zaražena je koronavirusom.

Pročitajte i ovo Ratimir Ljubić, načelnik Stožera civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije PUNO JE BOLJE Pokazali su da se može drugačije: Nekad su iz ove županije stizale loše vijesti, a danas broje tek jednog oboljelog Slika nije dostupna MISLILI DA NIJE ZARAŽEN Pacijent unio koronavirus na intenzivni odjel bolnice u Koprivnici: "Jedan liječnik i četiri medicinske sestre poslani u samoizolaciju"

''Dogodilo se ono čega smo se najviše bojali, da virus uđe u dom za starije'', rekao je Načelnik Stožera Koprivničko-križevačke županije Ratimir Ljubić. Dodao je da je stanje pod kontrolom i izrazio nadu da će tako i ostati.

Doktorica Draženka Vadla rekla je da se zaražena umirovljenica nalazi na Odjelu za infektologiju u koprivničkoj bolnici. ''Ima upalu pluća. U dobrim je rukama i nadam se da će klinička slika ići u povoljnom smjeru'', rekla je.

Potvrdila je da je zaražena osoba živjela sama u jednosobnom apartmanu, posljednjih deset dana boravila je u svojoj sobi, dobivala je hranu i potrepštine na ulazu u sobu. Kaže da ju je pregledala liječnica i utvrdila znakove visoke temperature i suhog kašlja. Dobila je antibiotsku terapiju, ali joj se stanje nije znatnije poboljšalo, pa je primljena u bolnicu. Doktorica navodi da su i liječnica i medicinska sestra koristile zaštitnu opremu pa zasad ne vide rizik za medicinsko osoblje. U tijeku je epidemiološka obrada kako je zaražena ušla na hitni bolnički odjel, a Vadla ne vjeruje da će se dogoditi splitski scenarij.

Ravnateljica Doma Vesna Križan rekla je da se Dom pridržavao svih mjera. ''Dom je zatvoren za posjete, naši štićenici nisu izlazili niti se okupljali. Ne radi ni restoran, nego se hrana štićenicima dostavlja u sobe. Nitko od djelatnika nije zaražen ni bolestan. Jedna je djelatnica nedavno bila bolesna i odmah je otišla na bolovanje, no nalaz na koronavirus bio joj je negativan. Kako je do ove zaraze moglo doći, zaista ne znam'', rekla je Križan za Glas Podravine.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene