Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Osmi zaraženi

Slovenski premijer se obrušio na liječnika koji je zaražen koronavirusom: "Njegov postupak je bio neodgovoran"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Slovenski premijer u odlasku Marjan Šarec kritizirao je u subotu liječnika koji se nakon povratka sa skijanja u Italiji odmah vratio na posao, a za kojega je sinoć potvrđeno da je pozitivan na koronavirus, te tako ugrozio zdravlje drugih.

Premijer na odlasku, Marjan Šarec, na Twitteru je napisao da je takav postupak liječnika iz doma zdravlja u Metlici bio "pogrešan i neodgovoran", da nije primijenio naputke koje je u slučaju sumnje na koronavirus propisalo ministarstvo zdravstva jer je tri dana bio u kontaktu sa suradnicima u ambulanti i pacijentima, ali i štićenicima doma za starije osobe u Metliki, za koje je također kao liječnik zadužen.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Imaju dosta uvezenih slučajeva Kod susjeda naglo skočio broj novozaraženih, a prije nepunih mjesec dana proglasili su kraj epidemije Slika nije dostupna Neke mjere još na snazi Susjedi proglasili kraj epidemije: "Za nama je teška godina i pol, ali još nismo prošli kroz cilj"

Iz spomenutog je doma objavljeno da se sada u skladu s preporukama nadležnih provode preventivne mjere, pa se štićenici doma zadržavaju u svojim sobama, boravak u sobama za društvene aktivnosti trenutačno je zabranjen, a sobe se prozračuju.

Osim toga, zaposlenici doma moraju prilikom rada obvezno nositi zaštitne maske, te dezinficirati prostore.
Kako prenose slovenski mediji, u domu za starije u Metlici živi 112 osoba, a u odjelu za dementne osobe još njih 60.

Spomenuti liječnik osmi je slučaj zaraze koronavirusom u Sloveniji. To je potvrđeno je kasno sinoć testiranjem, nakon čega je smješten u izolaciju, najprije u bolnicu u Novom Mestu, gdje se danas provode testiranja na koronavirus onih osoba koje su s njim bile u bliskom doticaju zadnjih dana. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene