Marjan Šarec (Foto: Srdjan Ilic/PIXSELL)
Marjan Šarec (Foto: Srdjan Ilic/PIXSELL) Foto: Srdjan Ilic/PIXSELL

Slovenski premijer u odlasku Marjan Šarec kritizirao je u subotu liječnika koji se nakon povratka sa skijanja u Italiji odmah vratio na posao, a za kojega je sinoć potvrđeno da je pozitivan na koronavirus, te tako ugrozio zdravlje drugih.


Premijer na odlasku, Marjan Šarec, na Twitteru je napisao da je takav postupak liječnika iz doma zdravlja u Metlici bio "pogrešan i neodgovoran", da nije primijenio naputke koje je u slučaju sumnje na koronavirus propisalo ministarstvo zdravstva jer je tri dana bio u kontaktu sa suradnicima u ambulanti i pacijentima, ali i štićenicima doma za starije osobe u Metliki, za koje je također kao liječnik zadužen.

Vezani članci Krunoslav Capak Capak otkrio kakvo je stanje s britanskim sojem te potvrdio da se razgovara o otvaranju terasa kafića u cijeloj zemlji: "Konkretnije ćemo to znati sutra" Mayrhofen u Tirolu Izolirali cijeli grad zbog južnoafričkog soja korone, epidemiolozi očekuju dramatičan porast broja zaraženih

Iz spomenutog je doma objavljeno da se sada u skladu s preporukama nadležnih provode preventivne mjere, pa se štićenici doma zadržavaju u svojim sobama, boravak u sobama za društvene aktivnosti trenutačno je zabranjen, a sobe se prozračuju.

Osim toga, zaposlenici doma moraju prilikom rada obvezno nositi zaštitne maske, te dezinficirati prostore.
Kako prenose slovenski mediji, u domu za starije u Metlici živi 112 osoba, a u odjelu za dementne osobe još njih 60.

Spomenuti liječnik osmi je slučaj zaraze koronavirusom u Sloveniji. To je potvrđeno je kasno sinoć testiranjem, nakon čega je smješten u izolaciju, najprije u bolnicu u Novom Mestu, gdje se danas provode testiranja na koronavirus onih osoba koje su s njim bile u bliskom doticaju zadnjih dana. (Hina)