Red za testiranje na koronavirus u Sloveniji
Red za testiranje na koronavirus u Sloveniji Foto: Afp

Slovenski infektolog Andrej Trampuž, koji radi u berlinskoj klinici Charite, kazao je u razgovoru za Slovensku televiziju da je zbog opasnosti širenja novih sojeva koronavirusa vrijeme za zaoštravanje, a ne popuštanje epidemioloških mjera.


U prilogu vezanom za pojavu južnoafričke varijante novog koronavirusa u austrijskom Tirolu, on je za RTV Slovenija kasno sinoć kazao da je ona opasna jer neka sadašnja cjepiva protiv tog soja neće biti učinkovita.

"Nadam se da će se i u Sloveniji mjere pooštriti jer će se nove verzije koronavirusa brzo širiti", kazao je te dodao da političari ne bi smjeli davati lažne nade kako je trenutačni pad broja novih zaraza dovoljan razlog za ukidanje nekih restrikcija.

Europa ulaže 20% svog budžeta u digitalizaciju Rasprava u Europskom parlamentu vrijedna 672,5 milijardi eura: ''Pred nama je ogromna prilika koju ne smijemo propustiti''

"Što prije to kažemo, to bolje", rekao je Trampuž. Smatra da cjepivo AstraZenece vjerojatno neće dovoljno štititi pred pojavom novih sojeva koji bi mogli izazvati treći val epidemije, ne bude li se djelovalo kako treba.

Sarajevo Donio ga strani državljanin: Novi soj koronavirusa pojavio se u BiH

Dodao je kako bi mogući novi val posebno mogao pogoditi mlađu populaciju.