Obavijesti Video Pretražite Navigacija
porast uvezenih infekcija

Kacin poručio: "U Hrvatskoj možda počinje treći val zaraze. Nove mjere za ulazak u Sloveniju objavit ćemo u četvrtak"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Glasnogovornik slovenske vlade Jelko Kacin kaže da je najspornija skupina u dobi od 15 do 34 godine, a najviše infekcija uvezenih iz Hrvatske je s područja gdje ima najviše noćnih klubova, a to su Pag, Vodice, Biograd na Moru i Makarska.

Od 27 novih slučajeva zaraze u Sloveniji 12 je uvezeno iz Hrvatske, rekao je glasnogovornik slovenske vlade Jelko Kacin te najavio nove mjere za ulazak u Sloveniju iz Hrvatske.

Pročitajte i ovo Ilustracija Veliki problem Slovenci uputili neobičan zahtjev zbog brojnih turista koji će ići prema Hrvatskoj: "To su zatražili prvi put" Slika nije dostupna Imaju dosta uvezenih slučajeva Kod susjeda naglo skočio broj novozaraženih, a prije nepunih mjesec dana proglasili su kraj epidemije

Kacin kaže da se u Hrvatskoj povećava broj zaraženih. "Više ne isključujemo mogućnost da je u Hrvatskoj započeo treći val." Trenutačno je zaraženo ukupno 33,42 osobe na 100.000 stanovnika, dodao je. 

"Vlada ne želi žuriti. Mjere će biti poznate u četvrtak navečer i ljudi će imati dovoljno vremena za povratak. Vjerojatno u nedjelju navečer ili u ponedjeljak", kazao je Kacin, koji je istaknuo da najviše infekcija ima tamo gdje ima najviše noćnih klubova, a to su Pag, Vodice, Biograd na Moru i Makarska, te dodao kako je najspornija dobna skupina od 15 do 34 godine, prenosi Delo

Inače, Kacin je također ljetovao u Hrvatskoj na otoku Krku, gdje ima vikendicu.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene