Primorsko-goranska županija demantirala je Nacionalni stožer civilne zaštite. Napominju kako nemaju 20 novozaraženih, kako su oni naveli, već sedam.

Galerija


Nacionalni stožer civilne zaštite na današnjoj konferenciji za novinare objavio je kako Primorsko-goranska županija ima 20 novozaraženih. Iz Županije je stigao demantij. 

Vezani članci Sanja Vištica razgovarala je s Alemkom Markotić - 3 Alemka Markotić objasnila izaziva li cjepivo protiv korone više nuspojava nego ono protiv gripe: "Tek ćemo vidjeti" Koronavirus u Velikoj Britaniji, ilustracija Prvo mjesto na listi smrtnosti od COVID-19 opet drži jedna europska zemlja, među najgorih 20 je i Hrvatska

Iz Županije tvrde da nemaju 20 novozaraženih, kako je naveo Stožer, nego sedam, te da im nije jasno odakle Stožeru ta brojka.

"Ravnatelj Vladimir Mićović javlja da ne zna od kuda ta brojka jer prema evidenciji Nastavnog zavoda za javno zdravstvo PGŽ, danas je 7 novozaraženih u PGŽ, kako smo poslali u priopćenju. Upravo kontaktira Zagreb da vidi o čemu se radi", priopćili su. 

Nacionalni stožer civilne zaštite izvijestio je u srijedu o 358 novooboljelih u Hrvatskoj i najavio da unatoč porastu oboljelih ne razmišlja o potpunom zatvaranju (lockdownu) Splitsko-dalmatinske županije.

Rečeno je kako je po županijama najviše novozaraženih u Splitsko-dalmatinskoj 136, potom u Zagrebu 58, Šibensko-kninskoj 33, Primorsko-goranskoj 20, Zagrebačkoj 19, Zadarskoj 15 , Varaždinskoj 11, kao i u Brodsko-posavskoj, dok je u ostalim županijama taj broj ispod deset.