Obavijesti Video Pretražite Navigacija
OBRAT U VEZI CJEPIVA

Bartulica o ruskom cjepivu: "Ako je premijer već odlučio slušati nekoga izvana, mislim da krivu Njemicu sluša"

Predsjednik Kluba zastupnika Domovinskog pokreta Stjepo Bartulica ustvrdio je u četvrtak da se situacija s cjepivom pretvara u geopolitičku priču, a premijera je kritizirao jer "hrvatske interese podređuje svojoj želji da udovolji Europskoj komisiji".

Pitanje hoćemo li ili ne kupiti rusko cjepivo protiv koronavirusa pretvara se, kažu u Domovinskom pokretu, u geopolitičku priču. Premijer je, ističu, promijenio smjer i vitalne interese hrvatskih građana podredio želji da udovolji Europskoj komisiji. 

"Rasplet situacije s cjepivom pokazuje da se to pretvara u geopolitičku priču. Jučer smo čuli kako je premijer Andrej Plenković promijenio smjer nakon najave ministra zdravstva Vilija Beroša da će HALMED razmotriti odobravanje ruskog cjepiva, i to odbio. Javnost treba znati da premijer naše vitalne interese podređuje svojoj želji da udovolji Europskoj komisiji", ocijenio je Bartulica u izjavi novinarima.

Izjavu Ursule von der Leyen također treba gledati u tom kontekstu jer ona štiti sebe budući da je u velikoj političkoj nevolji zbog nesnalaženja u ovoj situaciji, istaknuo je. "Njezina izjava oko ruskog cjepiva je u službi njezina opstanka. Ako je premijer već odlučio slušati nekoga izvana, mislim da krivu Njemicu sluša i bilo bi bolje da se usmjeri prema onome što radi njemačka kancelarka Angela Merkel, a manje prema onome što se događa u Komisiji pod vodstvom von der Leyen", kazao je.

Premijer Plenković nije u stanju donositi hrabre odluke o ključnim pitanjima, i to izaziva veliku zabrinutost, mišljenja je Bartulica.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene