Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sanja uskoro ide kući

Čudo u KB-u Dubrava: Pozitivnoj rodilji liječnici su spasili život - mlada majka samo jedva čeka zagrliti bebu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Pozitivnoj rodilji nakon poroda je zatajilo srce, no liječnici KB-a Dubrava spasili su joj život.

Sanja Friščić (34) sa svojom je novorođenom djevojčicom provela tek tri dana jer je nakon poroda počela njezina borba za život. Djevojčicu je rodila u varaždinskoj bolnici, odakle su je zbog zatajenja srca hitno prebacili u Dubravu, ispričala je Sanja za HRT.

Još uvijek je na kisiku, ali najteži dio borbe i dani koje je provela na respiratoru i ECMO uređaju sada su iza nje.

Specijalistica anesteziologije u KB-u Dubrava Zrinka Šafarić Oremuš otkrila je da to prvi put da su se susreli s takvim slučajem.

''Bilo je malo trudnica koje su imale ozbiljnijih problema vezanih za COVID-19, tako da nam je gospođa Sanja prva i, na svu sreću, unatoč lošem stanju jako je dobar rezultat liječenja'', rekla je prim. dr. sc. Šafarić Oremuš.

Pročitajte i ovo Turistički letak SLOBODNO PREKO GRANICA Uskoro digitalne zelene putovnice: Hrvati već počeli uplaćivati aranžmane za inozemstvo, pogledajte koje su destinacije najpopularnije

Sreću zbog Sanjina oporavka dijeli cijelo osoblje KB-a. ''Svaki pacijent koji ode odavde, naravno, na nogama, kako bismo mi to rekli, daje nam snagu da možemo dalje to raditi i vjeru da ćemo ipak pobijediti ovu pandemiju'', kaže medicinska sestra Natalija Frketić.

Mlada majka želi što prije kući i što prije zagrliti malenu bebu i šestogodišnjeg dječaka, a na pitanje čemu se najviše veseli nakon izlaska iz bolnice brzo je odgovorila: ''Da je poljubim, da je poljubim."

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene