Zgrada KB-a Dubrava
Zgrada KB-a Dubrava Foto: Marko Prpić/PIXSELL

Pozitivnoj rodilji nakon poroda je zatajilo srce, no liječnici KB-a Dubrava spasili su joj život.


Sanja Friščić (34) sa svojom je novorođenom djevojčicom provela tek tri dana jer je nakon poroda počela njezina borba za život. Djevojčicu je rodila u varaždinskoj bolnici, odakle su je zbog zatajenja srca hitno prebacili u Dubravu, ispričala je Sanja za HRT.

Još uvijek je na kisiku, ali najteži dio borbe i dani koje je provela na respiratoru i ECMO uređaju sada su iza nje.

Specijalistica anesteziologije u KB-u Dubrava Zrinka Šafarić Oremuš otkrila je da to prvi put da su se susreli s takvim slučajem.

''Bilo je malo trudnica koje su imale ozbiljnijih problema vezanih za COVID-19, tako da nam je gospođa Sanja prva i, na svu sreću, unatoč lošem stanju jako je dobar rezultat liječenja'', rekla je prim. dr. sc. Šafarić Oremuš.

Turistički letak Uskoro digitalne zelene putovnice: Hrvati već počeli uplaćivati aranžmane za inozemstvo, pogledajte koje su destinacije najpopularnije

Sreću zbog Sanjina oporavka dijeli cijelo osoblje KB-a. ''Svaki pacijent koji ode odavde, naravno, na nogama, kako bismo mi to rekli, daje nam snagu da možemo dalje to raditi i vjeru da ćemo ipak pobijediti ovu pandemiju'', kaže medicinska sestra Natalija Frketić.

Mlada majka želi što prije kući i što prije zagrliti malenu bebu i šestogodišnjeg dječaka, a na pitanje čemu se najviše veseli nakon izlaska iz bolnice brzo je odgovorila: ''Da je poljubim, da je poljubim."

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju