Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Grbin oštro po Ustavnom sudu: "Pričao sam s Milanovićem, imamo plan C. Popišali su se na sve nas"

Doveli u opasnost druge osobe

Pa dobro, ljudi, što je s vama: Pozitivni izašli obavljati poslove u gradu, završili s kaznenom prijavom

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Policijska uprava vukovarsko-srijemska provela je 175 nadzora pridržavanja mjera propisanih Odlukom Stožera civilne zaštite RH u različitim objektima (ugostiteljski objekti, noćni klubovi, prodavaonice i dr.), a nije bilo utvrđenih kršenja. No utvrđeno je jedno kršenje samoizolacije.

Djelatnici PU vukovarsko-srijemske dovršili su i kriminalističko istraživanje nad 34-godišnjakinjom i 64-godišnjakom zbog sumnje da su počinili kazneno djelo širenje i prenošenje zarazne bolesti.

Naime, iako je zbog pozitivnog nalaza na COVID-19 trebala biti u samoizolaciji i na kućnom liječenju, 34-godišnja žena ujutro 2. prosinca izašla je iz stana i došla u prostorije Centra za socijalnu skrb u Županijskoj ulici u Vukovaru, unatoč tomu što joj je prethodno određena mjera liječenja u kući.

Na taj način dovela je u opasnost od širenja zarazne bolesti osobe s kojima je bila u kontaktu, odnosno zaposlenike i druge građane u Centru za socijalnu skrb.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna ŠETALA GRADOM Karlovčanka koja je zaražena šetala gradom kazneno će odgovarati

Pročitajte i ovo Traktor na polju (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Majstor i traktor Pa dokle više? U stanicu za tehnički pregled došao muškarac zaražen koronom

Osim toga 64-godišnjak je 4. prosinca u jutarnjim satima napustio dom u Petrovcima, iako mu je epidemiolog odredio mjeru liječenja u kući zbog pozitivnog nalaza na COVID-19. On je, naime, otišao u stanicu za tehnički pregled vozila u Vukovaru kako bi produljio registraciju. Na taj način doveo je u opasnost od širenja zarazne bolesti osobe s kojima je bio u kontaktu.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Gdje joj je pamet? Bježala preko granice iako joj je izrečena mjera samoizolacije, pa zaradila kaznu

Nakon kriminalističkog istraživanja protiv 34-godišnjakinje i 64-godišnjaka podnesene su kaznene prijave i izvješće nadležnom državnom odvjetništvu.


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene