Obavijesti Video Pretražite Navigacija
ISTRAŽIVANJE I DALJE TRAJE

Policija otkrila tko su organizatori neprijavljenih prosvjeda u Zagrebu: Dvojici stiže optužni prijedlog

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zagrebačka policija prekršajno je prijavila Marka Franciškovića (51) i Andriju Klarića zbog subotnjeg neprijavljenog javnog okupljanja protiv covid potvrda na Trgu bana Jelačića.

Policija je, ne precizirajući identitete, priopćila kako je kriminalističkim istraživanjem utvrđeno da su Marko Francišković i Andrija Klarić organizirali javno okupljanje bez da su okupljanje, sukladno odredbama Zakona o javnom okupljanju, prijavili nadležnoj Policijskoj upravi zagrebačkoj (PUZ) i bez da su poduzeli mjere osiguranja reda i mira na tim javnim okupljanjima.

U PUZ-u dodaju kako su Franciškoviću i Klariću uručene obavijesti da će protiv njih biti podnesen optužni prijedlog nadležnom sudu zbog počinjenih prekršaja Zakona o javnom okupljanju.

Ističu da PUZ nastavlja kriminalističko istraživanje u cilju pronalaska drugih mogućih počinitelja kaznenih djela ili prekršaja.

Načelnik Sektora policije Policijske uprave zagrebačke Davor Posilović izjavio je u nedjelju da policija intenzivno traga za organizatorima subotnjeg neprijavljenog prosvjeda protiv COVID potvrda u Zagrebu, ali i za osobama koje su napale novinara RTL-a Gorana Latkovića.

Prosvjed protiv COVID potvrda u subotu navečer se sa središnjeg zagrebačkog trga preselio na Prisavlje ispred zgrade HRT-a, kamo se zaputio dio prosvjednika koji traže razgovor s ravnateljem i uključivanje u program te pozivaju na obustavu "cenzure" javne televizije.

Više tisuća građana prosvjedovalo je u subotu poslijepodne u središtu Zagreba na najvećem okupljanju protiv COVID potvrda, pri čemu su govornici s pozornice poručili da nema te zaraze koja može ugroziti Hrvatsku kao "zaraza korupcijom i kriminalom u kojima grca vlast".

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna dramatično stanje Ovako izgleda trenutak kad pacijentu kažu da mora na respirator: "Ljudi u tim trenucima teško dišu, ne mogu baš razgovarati..."
Pročitajte i ovo Andrej Plenković STIŽU IZMJENE ZAKONA Plenković: ''U Hrvatskoj neće biti obaveznog cijepljenja. Građani imaju priliku birati između anarhije i reda''

Prosvjednici su tražili svoje zahtjeve za ukidanjem COVID potvrda, tvrdeći da se građane koji ne posjeduju COVID potvrdu, protuustavno i protupravno isključuje iz društvenog života i onemogućuje im se odlazak na posao, studiranje i osnovno ustavno pravo na rad.


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene