Obavijesti Video Pretražite Navigacija
SEDAM NOVOZARAŽENIH

Kako izgleda život na otoku Braču? Zatvoreni kafići, vrtići, škole..."Sigurno će biti još pozitivnih"

Brač postao Wuhan
Brač postao Wuhan DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Brač postao Wuhan Brač postao Wuhan Foto: DNEVNIK.hr Koronavirus u Hrvatskoj - 1 Koronavirus u Hrvatskoj - 1 Foto: DNEVNIK.hr Koronavirus u Hrvatskoj - 2 Koronavirus u Hrvatskoj - 2 Foto: DNEVNIK.hr Ilustracija Ilustracija Foto: DNEVNIK.hr +1 Nikola Martinić Dragan Galerija 1/6 >>
U Hrvatskoj je u protekla 24 sata potvrđeno devet novozaraženih koronavirusom od kojih je sedam s otoka Brača.

Dok se većina zemlje vraća u novu normalnost, sedam novozaraženih je s Brača. Samo danas na koronavirus testirano je stotinjak ljudi.

Pročitajte i ovo Krunoslav Capak u Dnevniku Nove TV - 2 o strategiji i novim mjerama Capak za Dnevnik Nove TV: "Nećemo smanjivati vrijeme izolacije, ali ćemo produžiti rok trajanja imuniteta nakon COVID-19" Slika nije dostupna Nove mjere U kafićima će uskoro dežurati COVID redari, ali nije baš jasno što će točno raditi: "Bit će otkaza i zatvaranja..."

"Intenzivno tragamo za njihovim kontaktima, obrađujemo ih. Broj kontakata se iz sata u sat povećava. Sigurno će biti još pozitivnih", rekao je Nađan Šerić, epidemiolog.

Na otoku je i dalje mobilna COVID ambulanta. Zatvoreni su kafići, restorani, vrtići, škole. Na Brač se može samo s propusnicom.

"Na ulazu u trajekt velika većina je zapravo gospodarstvenih vozila, ulaz građevinskog materijala, potrepština za otok Brač. Radi se o osobama koje odlaze na posao i hitnim službama. Svima drugima je strogo zabranjen i ulaz i izlaz s otoka", napomenuo je Nikola Martinić Dragan, načelnik Stožera civilne zaštite otoka Brača.

Neki su se pribojavali potpune karantene pa su s otoka pobjegli. No karantena nije nastupila. Zašto na Braču nije, a na Murteru je? Pitali smo Nacionalni stožer koja je razlika u epidemiološkoj slici između ta dva mjesta.

"Osnovna razlika je u tome što je lokalni Stožer civilne zaštite za Murter zatražio da se organizira karantena jer su oni u jednom momentu otkrili da odjednom imaju 30 ljudi koji imaju temperaturu, a u 6 njih su dokazali covid 19. Brač ima puno više stanovnika tu ima i radnika koji su zdravi pa moraju ići na posao i trebaju raditi", rekao je ravnatelj HZJZ Krunoslav Capak

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene