Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna
uživo

UŽIVO Ustavni sud: "Milanović ne može biti ni mandatar ni predsjednik Vlade ni ako podnese ostavku"

trend poboljšanja

Bilježe znatan pad infekcija, a i hospitaliziranih je sve manje: Otvorili su skijališta, ali ne za sve

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U Sloveniji je u zadnja 24 sata potvrđeno 1737 zaraza koronavirusom, čime se nastavlja trend poboljšanja epidemiološkog stanja koji traje već skoro dva tjedna, a u zemlji su danas otvorena i skijališta.

S 5485 testova otkriveno je 1737 zaraženih, uz 37,1 posto pozitivnih testova. Dan ranije bilo 2125 zaraženih uz udio pozitivnih od 34,1 posto. Znatan pad novih infekcija bilježi se i na tjednoj razini i daleko je od stanja od prije mjesec dana, kad je 3. studenoga bilo 4518 novozaraženih, najviše do sada u četvrtom valu epidemije.

Broj aktivnih zaraza je i dalje u padu i iznosi 31.796 slučajeva, a isti trend pokazuje i 14-dnevna incidencija koja je trenutno 1508 (za 84 manja nego dan ranije), dok je sedmodnevni prosjek zaraza u jednom danu pao za 88 i prvi je put pao ispod dvije tisuće - trenutno iznosi 1906.

Hospitalizacije stagniraju, pa je u bolnicama u petak ukupno 1059 oboljelih, od čega 270 na intenzivnim odjelima, dok je 17 pacijenata umrlo, čime se broj preminulih od početka epidemije povećao na 5272.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna IZ MINUTE U MINUTU Danas opet manje novooboljelih, preminule 53 osobe: Pogledajte kakvo je stanje po županijama

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna ČVRST STAV I oni su zabilježili prvi slučaj zaraze omikronom, ali od jedne stvari ne odustaju

Povoljnija epidemiološka situacija poboljšat će rezultat slovenskog turizma u zimskoj sezoni, u odnosu na lanjske katastrofalne rezultate kada su skijaški centri bili uglavnom zatvoreni.

Većina njih ima dovoljno snijega i otvorena je danas, uz propisani epidemiološki okvir za koji se nadaju da će izdržati do kraja sezone. Skijaši moraju biti cijepljeni, s potvrdom da su preboljeli COVID ili da su negativno testirani, a u kabinama žičara treba nositi maske.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene