''Za sada nema većih promjena koje su planirane u promjeni modela nastave'', izvijestio je javnost nakon sastanka i usuglašavanja novih, strožih mjera, ministar obrazovanja Radovan Fuchs.


''Poznato je da režim nastave ne dopušta kompletno izvođenje nastave online, što dovodi do problema, a pokazalo se da škole nisu neki širitelji zaraza'', istaknuo je ministar Fuchs.

Dodao je kako se svi podaci i brojevi prate na dnevnoj bazi, po županijama i gradovima, te da su brojevi zadovoljavajući i da postotak pozitivnih u školama nije visok.

Zatvaranje škola i online nastava - 6 Nema minimuma higijene, sve je više zaraženih, a zbog svega je najteže učenicima: „Profesori se trude, ali sve je većinom na nama“

''Imamo dobru epidemiološku sliku, prije tri do četiri dana imali smo blagi pad, sada opet imamo blagi rast. Ali situacija je zadovoljavajuća. Nastavit ćemo i dalje na ovaj način i smatramo da je to dobro'', zaključio je ministar.

"Naravno da se može razogvarati i oko B modela. Upravo taj model predviđa mogućnost da škole koje nemaju dovoljno prostora mogu prijeći na B model, to je ona izmjena učenika koji prate nastavu po režimu 3+3 dana ili tjednim izmjenama", pojasnio je ministar.