Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nema vrtića u Zagrebu

Milan Bandić pozvao institucije da kontroliraju cijene: ''Mogu se pojaviti psi profita''

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić odlučio je da iduća dva tjedna neće raditi vrtići u Zagrebu. Imao je i važnu poruku za institucije i građane.

Od ponedjeljka nema nastave, a ni vrtići u Zagrebu neće raditi, odlučio je gradonačelnik Milan Bandić. Ipak, i vrtići i škole imat će otvorena vrata i organizirana dežurstva za svu djecu čiji roditelji nemaju drugo rješenje.

Pročitajte i ovo Vrtić, ilustracija - 1 padaju s nogu Gorući problem u skrbi za najmlađe: Korona učinila rad odgojiteljima u vrtićima gotovo nemogućim, a nadležni samo - prebacuju lopticu Slika nije dostupna žale se na dijalog s ministarstvom ''Zar oni zbilja misle da su djeca zbirke kamenčića ili leptira?'' - Sindikat upozorava na probleme u provođenju mjera u vrtićima

Bandić je poželio ozdravljenje svima koji su oboljeli od koronavirusa. Pozvao je Zagrepčane na odgovornost prema sebi i drugima, ''Želim da budemo razboriti. Opasno je podcijeniti epidemiju, ali još opasnije stvarati paniku'', rekao je gradonačelnik i dodao da svi trebamo biti solidarni u nesreći.

''Pozivam sugrađane, posebno penzionere s najnižim primanjima, da ne hrle u kupovinu i stvaraju nepotrebne zalihe'', rekao je. Pozvao je i nadležne institucije da kontroliraju cijene svega. ''Gradske ljekarne... Ne da nećemo dizati cijene, nego ovo što radimo izvanredno radimo samo da pokrijemo troškove i kupimo materijal'', naglasio je Bandić.

Opetovano je pozvao institucije da kontroliraju cijene. ''Kao što u ratu imate pse rata i ratne profitere, tako se i u ovoj situaciji mogu pojaviti psi profita na tuđoj nesreći. Zato molim sugrađane da ne nasjednu na to'', zaključio je.

Ravnatelj Nastavnog zavoda za javno zdravstvo ''Dr. Andrija Štampar'' Zvonimir Šostar rekao je da 12 epidemiologa u Zagrebu ima pod zdravstvenim nadzorom 1700 ljudi. Kaže da su im zakrčeni telefoni i da danas uvode nove linije. Kaže da je s ministrom zdravstva Vilijem Berošom dogovorio da od ponedjeljka na Zavodu počinje testiranje na koronavirus. Nabavili su 1700 testova, a ispred Zavoda postavit će dva kontejnera za primanje odnosno davanje uzoraka za testiranje.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene