Epidemija koronavirusa u Hrvatskoj i svijetu nastavlja se širiti. Neke hrvatske škole nastavu će do daljnjeg održavati putem interneta, a građani su pohrlili u trgovine kako bi kupili zalihe hrane. Vlada poručuje da su trgovački lanci opskbljeni zalihama hrane te da velike kupovine nisu potrebne.

Galerija


Građani su pohrlili u trgovine i ispraznili police prehrambenih proizvoda i ostalih potrepština. Na fotografijama koje su nam poslali čitatelji vide se prazne police, ali i dugački redovi na blagajnama.

''Svi su na konzervama, a na blagajnama su gužvetine'', kaže nam jedna čitateljica, a druga je javila da se najviše kupuju brašno, mlijeko, ulje, šećer. ''Sve se kupuje na kartone. Čak i blagajnice komentiraju'', rekla je.

Vlada kaže da nema potrebe za velikim kupovinama, a trgovački lanci uvjeravaju da imaju dovoljno hrane. ''Banski dvori smatraju da je prioritet u ovom trenutku građanima jasno poslati poruku da trenutno treba vjerovati institucijama i slušati naputke koje šalju mjerodavne institucije. Građani nikako ne smiju nasjedati na lažne informacije. Najvažnije je čuvati zdravlje i pratiti preporuke'', izvijestio je reporter Dnevnika Nove TV Mislav Bago.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

U kojem smijeru će ići HDZ? Kovač i Plenković više ne biraju riječi I Ispod radara