Obavijesti Video Pretražite Navigacija
''Ne nasjedajte na lažne informacije''

Građani pustoše police u trgovinama, Vlada poručuje da zaliha ima dovoljno: ''Važno je slušati naputke''

Ispražnjene police u trgovačkim centrima - 1
Ispražnjene police u trgovačkim centrima - 1 DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Ispražnjene police u trgovačkim centrima - 1 Ispražnjene police u trgovačkim centrima - 1 Foto: DNEVNIK.hr Ispražnjene police u trgovačkim centrima - 7 Ispražnjene police u trgovačkim centrima - 7 Foto: DNEVNIK.hr Ispražnjene police u trgovačkim centrima - 8 Ispražnjene police u trgovačkim centrima - 8 Foto: DNEVNIK.hr Ispražnjene police u trgovačkim centrima - 6 Ispražnjene police u trgovačkim centrima - 6 Foto: DNEVNIK.hr +3 Ispražnjene police u trgovačkim centrima - 5 Galerija 1/8 >>
Epidemija koronavirusa u Hrvatskoj i svijetu nastavlja se širiti. Neke hrvatske škole nastavu će do daljnjeg održavati putem interneta, a građani su pohrlili u trgovine kako bi kupili zalihe hrane. Vlada poručuje da su trgovački lanci opskbljeni zalihama hrane te da velike kupovine nisu potrebne.

Građani su pohrlili u trgovine i ispraznili police prehrambenih proizvoda i ostalih potrepština. Na fotografijama koje su nam poslali čitatelji vide se prazne police, ali i dugački redovi na blagajnama.

''Svi su na konzervama, a na blagajnama su gužvetine'', kaže nam jedna čitateljica, a druga je javila da se najviše kupuju brašno, mlijeko, ulje, šećer. ''Sve se kupuje na kartone. Čak i blagajnice komentiraju'', rekla je.

Vlada kaže da nema potrebe za velikim kupovinama, a trgovački lanci uvjeravaju da imaju dovoljno hrane. ''Banski dvori smatraju da je prioritet u ovom trenutku građanima jasno poslati poruku da trenutno treba vjerovati institucijama i slušati naputke koje šalju mjerodavne institucije. Građani nikako ne smiju nasjedati na lažne informacije. Najvažnije je čuvati zdravlje i pratiti preporuke'', izvijestio je reporter Dnevnika Nove TV Mislav Bago.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

U kojem smijeru će ići HDZ? Kovač i Plenković više ne biraju riječi I Ispod radara

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene