Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Grbin oštro po Ustavnom sudu: "Šeparović misli da vlast pripada njemu. Popišali su se na sve nas"

U zelenoj kategoriji

Zeleno svjetlo za ljetovanje: Mađarska svrstala Hrvatsku na listu sigurnih zemalja

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Mađarska vlada uvrstila je Hrvatsku u zelenu kategoriju na listi sigurnih zemalja.

Prema najnovijoj klasifikaciji stranih zemalja, mađarska vlada Hrvatsku je svrstala u zelenu kategoriju, što znači da mađarski državljani koji ljetuju u Hrvatskoj nemaju obvezu karantene niti moraju predočiti negativan test na koronavirus po povratku u svoju zemlju, izvijestila je direktorica Predstavništva HTZ-a u Mađarskoj Ivana Herceg. Sve su države svrstavane u tri kategorije – zelenu, žutu i crvenu.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Skočio broj zaraza U još jednoj susjednoj zemlji počinju cijepiti kineskim Sinopharmom, stiže im ukupno 5 milijuna doza Massimo Piuttu, direktor kampa Pandemija okrznula i njih Kamping i nautika ove su godine spašavali hrvatski turizam, ali ovogodišnje i lanjske brojke su - neusporedive

''Mađarsko tržište ulazi u naših top 10 emitivnih tržišta i vjerujem da će vijest o svrstavanju Hrvatske u zelenu kategoriju dodatno potaknuti naše mađarske goste da svoj odmor provedu upravo u našoj zemlji'', izjavio je direktor Hrvatske turističke zajednice Kristjan Staničić

Zainteresirani za nekretnine

Dodao je da su u prvoj polovici srpnja Mađari u Hrvatskoj ostvarili gotovo 30.000 dolazaka i više od 150.000 noćenja, što je otprilike 45 posto rezultata ostvarenog u istom razdoblju prošle godine. Najviše Mađara, napominje Staničić, trenutačno boravi u Viru, Crikvenici, Rovinju, Rabu i Krku.

''Na nedavno održanom sastanku s vlasnikom tvrtke Vir Sziget, koja se bavi prodajom i iznajmljivanjem nekretnina na otoku Viru, potvrđen je veliki interes mađarskih turista za otok Vir, ali i cijelu Hrvatsku. Ako trenutačna epidemiološka situacija ostane nepromijenjena, s mađarskog se tržišta očekuje zadržavanje interesa za putovanjima u hrvatske destinacije'', istaknula je Ivana Herceg.

Iz HTZ-a ističu da će većem dolasku mađarskih turista doprinijeti i boravak jednog od najpoznatijih mađarskih youtubera Magyarosija Csabaea u Hrvatskoj, čiji je video o boravku u Hrvatskoj dosad pregledan više od 156.000 puta.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene