Obavijesti Video Pretražite Navigacija
KORONA NE POSUSTAJE

Loše vijesti iz susjedstva: Ponovno velik broj novozaraženih, na snazi dodatne restrikcije

COVID odjel u sarajevskoj bolnici - 1
COVID odjel u sarajevskoj bolnici - 1 Foto: DNEVNIK.hr
U Bosni i Hercegovinu u subotu je potvrđeno nešto više od 1400 novih slučajeva zaraze koronavirusom što je brojka približna onoj od petka no ponovo je zabilježen i razmjerno veliki broj umrlih jer su prijavljena 44 smrtna slučaja povezana s covidom-19.

Nakon testiranja nešto više od 3700 uzoraka zaraza je potvrđena kod 967 osoba iz Federacije BiH, zaražena su i još 374 stanovnika Republike Srpske te 74 osobe s područja distrikta Brčko.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna mobilizacija u bolnici Sarajevo najveće žarište u Europi: "Bojimo se najgoreg scenarija, mi smo novi Bergamo" Slika nije dostupna Dramatično u susjedstvu Nakon tri tjedna zatišja opet raste broj novih slučajeva, potvrđeno ih više od 700: "Ima dosta težih kliničkih slika"

Pojedinačno je najveći broj novozaraženih u Federaciji BiH i dalje u Sarajevu gdje je od petka potvrđeno više od 800 novih slučajeva.

U Sarajevskoj županiji od subote su zatvoreni svi ugostiteljski objekti i ta mjera ostat će na snazi dva tjedna no trgovine i druge uslužne djelatnosti mogu nastaviti raditi s tim da je radno vrijeme vezano uz policijski sat koji traje od 21 do 5 sati.

Produženi policijski sat koji praktično traje cijele noći na snazi je u Zapadno-hercegovačkoj, Zeničko-dobojskoj, Tuzlanskoj, Bosansko-podrinjskoj i županiji Središnja Bosna.

Vlasti u RS odlučile su kako kod njih neće biti zatvaranja ugostiteljskih objekata, ali su zato na sedam dana zatvorili teretane i fitness centre.

Trenutačna epidemiološka situacija u BiH gotovo je identična onoj iz studenog i prosinca prošle godine a zdravstveni stručnjaci u toj zemlji upozorili su kako je bez dvojbe nastupio treći val pandemije.

Stanje u BiH dodatno otežava činjenica da u toj zemlji još nema masovnijeg procjepljivanja stanovništva a i dalje je neizvjesno kada će stići odavno naručeno cjepivo zapadnih proizvođača koji još uvijek nisu isporučili niti jednu od već plaćenih 1,23 milijuna doza.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene