Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna
uživo

UŽIVO Grbin oštro po Ustavnom sudu: "Šeparović misli da vlast pripada njemu. Popišali su se na sve nas"

Hrvatska iz minute u minutu

U Hrvatskoj 516 novih slučajeva, i danas manje od 20 preminulih. Jedna županija objavila dobre vijesti

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U srijedu je u Hrvatskoj zabilježeno još 730 novih slučajeva zaraze, čime je ukupan broj oboljelih od početka epidemije prešao 233.000.

* Dosad zaraženo 233.637 ljudi

Pročitajte i ovo Ilustracija Raste broj zaraženih U tjedan dana 42 osobe umrle od COVID-a: "Nove podvarijante vrlo su zarazne" Ilustracija velik porast, slabo prijavljivanje Gdje je nestao COVID? Brojke u tjedan dana dvaput veće: "Teško je procijeniti koliko ljudi prijavljuju i koliko je to realno"

* Preminulo 5088 osoba

Tijek događaja iz minute u minutu pratite u nastavku:

14:01 Od ukupno 677 obrađenih testova, evidentirano je 86 novooboljelih osoba s područja Splitsko-dalmatinske županije, priopćio je nadležni Stožer civilne zaštite.

Prema izvješću KBC-a Split u protekla 24 sata preminula su dvojica muškaraca u dobi od 83 i 86 godina.

13:13 U posljednja zadnja 24 sata na području Brodsko-posavske županije evidentiran je 21 novi pozitivni nalaz osoba zaraženih virusom SARS-CoV-2, objavio je županijski stožer.

Zaraženo je pet osoba iz Slavonskog Broda, četiri iz Nove Gradište, po dvije iz Garčina, Sibinja i Starog Petrovog Sela te po jedna iz općina Dragalić, Klakar, Nova Kapela, Okučani, Oprisavci i Rešetari.

11:35 U Zagrebu su potvrđena 82 nova slučaja zaraze koronavirusom, priopćili su iz nadležnog Stožera civilne zaštite. Ozdravile su 54 osobe.

U domovima za starije i nemoćne na području grada Zagreba i drugim ustanovama socijalne skrbi u protekla su 24 sata potvrđeni pozitivni nalazi triju korisnika i triju djelatnika.

11:31 U posljednja 24 sata na području Osječko-baranjske županije testirano je 319 uzoraka, od kojih ih je 16 pozitivno na koronavirus, objavio je županijski stožer. Preminule su četiri osobe u dobi između 72 i 89 godina.

Četiri novopozitivne osobe su s područja Osijeka, po dvije iz Đakova i Našica, a po jedna s područja Antunovca, Belog Manastira, Čeminca, Donje Motičine, Erduta, Gorjana, Semeljaca i Viškovaca.

11:21 Stožer civilne zaštite Zagrebačke županije izvijestio je 89 novooboljelih.

Među novozaraženima je 31 osoba iz Velike Gorice, 11 iz Jastrebarskog, devet iz Ivanić-Grada, po šest iz Vrbovca i Samobora. po troje iz Dugog Sela, Krašića i Križa, po dvije iz Svete Nedelje, Zaprešića, Svetog Ivana Zeline, Jakovlja i Kloštar-Ivanića te po jedna osoba iz Brdovca, Bistre, Pušća i Farkaševca.

11:19 Na području Krapinsko-zagorske županije evidentirano je 13 novih osoba pozitivnih na koronavirus, priopćio je županijski Stožer.

Zaražene su po dvije osobe iz Đurmanca, Gornje Stubice, Krapinskih Toplica i Marije Bistrice te po jedna iz Zlatara, Bedekovčine, Huma na Sutli, Mihovljana i Zagorskih Sela.

11:13 ''U posljednja 24 sata zabilježeno je 516 novih slučajeva zaraze virusom SARS-CoV-2 te je broj aktivnih slučajeva u Hrvatskoj danas ukupno 2974.

Među njima je 1196 pacijenata na bolničkom liječenju, od toga je na respiratoru 101 pacijent.

Preminulo je 18 osoba.

Od 25. veljače 2020., kada je zabilježen prvi slučaj zaraze u Hrvatskoj, do danas ukupno su zabilježene 234.153 osobe zaraženih novim koronavirusom, od kojih je 5106 preminulo, ukupno su se oporavile 226.073 osoba, od toga 450 u posljednja 24 sata.

U samoizolaciji je trenutačno 14.218 ludi.

Do danas su ukupno testirane 1.212.302 osobe, od toga 5930 u posljednja 24 sata'', objavio je Nacionalni stožer civilne zaštite.

10:59 U Vukovarsko-srijemskoj županiji u posljednja 24 sata je 20 novih pozitivnih osoba na COVID-19, od čega je 17 pozitivnih na PCR testiranju, a troje na brzom antigenom testu, priopćio je županijski Stožer civilne zaštite.

Osmero novozaraženih je iz Vinkovaca, troje iz Vukovara, po dvoje iz Ivankova i Otoka te po jedna osoba iz Bršadina, Borova, Petrovaca Šiškovaca i Vrbanje.

10:40 S područja Ličko-senjske županije u posljednja 24 sata dvije su novooboljele osobe od COVID-19, javio je županijski Stožer civilne zaštite.

Oboljele osobe su s područja Otočca i Novalje. U tijeku je epidemiološka obrada kontakata oboljelih.

10:37 U Međimurskoj županiji u posljednja 24 sata evidentirana su ukupno 44 pozitivna slučaja na koronavirus, od čega ih je 39 potvrđeno PCR metodom, dva brzim antigenskim testom, a tri su slučaja potvrđena na temelju kliničke slike, priopćio je županijski Stožer civilne zaštite.

Preminuo je jedan muškarac u dobi od 76 godina.

10:34 U protekla 24 sata na području Šibensko-kninske županije 26 osoba je oboljelo od COVID-19 infekcije, objavio je Stožer. 

Preminuo je jedan muškarac koji je bio 1956. godište.

10:30 Od 89 testiranih osoba u Virovitičko-podravskoj županiji kod petero ih je potvrđena zaraza koronavirusom, izvijestio je županijski Stožer.

Troje novooboljelih je iz Slatine, a po jedna je osoba iz Virovitice i Lukača.

''Područje naše županije bilježi najmanji broj hospitaliziranih osoba od 18. studenog prošle godine'', priopćili su iz Stožera.

10:20 Tijekom posljednja 24 sata u Varaždinskoj županiji evidentirano je 18 novih slučajeva zaraze koronavirusom, a u posljednjih tjedan dana ukupno 151 novi slučaj, priopćio je županijski Stožer civilne zaštite.

Broj novozaraženih na 100.000 stanovnika posljednjih 14 dana je 193. Tijekom jučerašnjeg dana testirana su 264 uzorka.

10:03 Na području Sisačko-moslavačke županije 19 je novooboljelih, objavio je županijski Stožer civilne zaštite.

Riječ je o šest osoba s područja Siska, pet iz Popovače, dvije iz Velike Ludine te po jednoj s područja Petrinje, Gvozda, Hrvatske Kostajnice, Martinske Vesi, Novske i Kutine.

9:22 U Bjelovarsko-bilogorskoj županiji potvrđeno je 14 novih slučajeva zaraze koronavirusom, a jedna je osoba preminula, priopćio je županijski Stožer civilne zaštite.

Šest novozaraženih osoba je s područja Bjelovara, po dvije su iz Čazme i općine Šandrovac, a po jedna je osoba s područja Daruvara i Grubišnog Polja te općina Končanica i Đulovac.

9:20 Na području Primorsko-goranske županije je 51 novooboljela osoba, a 47 ih je ozdravilo. Ukupno je tijekom jučerašnjeg dana laboratorijski obrađen 581 uzorak. Jedna je osoba preminula.

Iz Stožera su obavijestili i da u toj županiji više nema niti jednog pacijenta na respiratoru.

9:18 Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije izvijestio je o 27 novih slučaja bolesti COVID-19.

9:05 Tijekom posljednja 24 sata u Istri je ispitano 257 uzoraka brisova na COVID-19, među kojima je osam novozaraženih osoba, izvijestio je Stožer civilne zaštite Istarske županije.

8:50 U Požeško-slavonskoj županiji od 108 testiranih uzoraka šest ih je pozitivnih, priopćio je županijski Stožer.

8:47 Na području Zadarske županije 43 su nova slučaja zaraze koronavirusom, izvijestio je županijski Stožer civilne zaštite.

Zaražene su 22 osobe iz Zadra, četiri iz Benkovca, tri iz Biograda na Moru, po dvije iz Obrovca, Galovca i Sukošana te po jedna osoba iz Nina, Kukljice, Pašmana, Poličnika, Preka, Ražanca, Sukošana, Sv. Filipa i Jakova i Vira.

U protekla 24 sata policijski službenici Policijske uprave zadarske evidentirali su jedno kršenje mjere samoizolacije.

7:3Sve je više cjepiva, ali i novih sojeva korone, a u Hrvatskoj je dinamika cijepljenja - smanjena. Je li vrijeme za opuštanje, za Dnevnik Nove TV objasnio je virusni imunolog Stipan Jonjić. >> Opširnije.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene