Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Hrvatska iz minute u minutu

U Hrvatskoj danas 54 nova slučaja koronavirusa, jedna osoba preminula. U bolnicama ukupno 80 ljudi

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nacionalni stožer objavio je da su u Hrvatskoj danas 54 novozaražene osobe. Prema podacima lokalnih stožera, najviše ih je u Zagrebu - 21. Osječko-baranjska županija ima 16.

* U Hrvatskoj je koronavirus potvrđen kod 2831 ljudi

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna NOVI PODACI STOŽERA Opet porast broja novozaraženih, dvije osobe su preminule. Županija na sjeveru zemlje u odnosu na jučer udvostručila broj novih slučajeva Slika nije dostupna Preminule dvije osobe U odnosu na prošli utorak imamo skok novozaraženih, najviše novih slučajeva je u Dalmaciji i Zagrebu

* 2155 osoba ga je preboljelo, no 108 je preminulo

* Danas su prijavljena 54 nova slučaja

Tijek događaja pratite u nastavku.

22:00 U kasnim popodnevnim satima otkriven je još jedan pozitivan nalaz na COVID-19 u Šibenskoj-kninskoj županiji, priopćio je županijski Stožer civilne zaštite. Riječ je o mlađoj muškoj osobi koja boravi u Šibeniku, koji se zarazio u kontaktu s pozitivnom osobom u Zagrebu.

Ranije je objavljeno da se radi o treneru nogometaša Šibenika.

15:40 Stožer civilne zaštite Požeško-slavonske županije objavio je kako je potvrđeno osam novih slučajeva zaraze koronavirusom te je sveukupno deset oboljelih na području te županije. 

Potvrđeno je da su jučer i danas testirane osobe koje su bile suspektne te je sveukupan broj oboljelih na području županije sada deset. Devet osoba je u dobrom stanju i nalaze se u kućnoj izolaciji, a jedna osoba je hospitalizirana zbog respiratornih tegoba. Nastaviti će se testiranje ostalih kontakata tih osoba te drugih suspektnih osoba.

15:12 Zabilježen je treći slučaj zaraze koronavirusom na području grada Knina, javlja stožer Šibensko-kninske županije. Riječ je o ženskoj osobi srednje životne dobi koja prema prvim informacijama nije povezana s prethodno pozitivnim osobama iz Knina

14:47 U Sisačko-moslavačkoj županiji na današnji dan nema novooboljelih pacijenata od zarazne bolesti COVID-19

14:35 Dvije su novooboljele osobe na području Zadarske županije. Riječ je o ženi srednje životne dobi koja se zarazila izvan Zadarske županije na privatnoj zabavi, te mlađem muškarcu za kojeg se utvrđuju kontakti i kretanje.

13:45 U posljednja 24 sata zabilježena su 54 nova slučaja pa je broj trenutačno oboljelih (aktivnih slučajeva) u Hrvatskoj danas 568. Još je 80 osoba na liječenju, s dva pacijenta na respiratoru. U posljednja 24 sata testirane su 1352 osobe, javio je nacionalni stožer.

Jedna je osoba preminula. Oporavilo se 2155 ljudi. Do sada je napravljeno 80.456 testova.

13:38 Stožer Grada Zagreba objavio je kako je u posljednja 24 sata registriran 21 novi slučaj.

U Zagrebu su 242 aktivna slučaja. Većina novih povezana je s noćnim klubovima i kontakti su ranije oboljelih

13:10Dubrovačko-neretvanskoj županiji u posljednja 24 sata zabilježen je jedan novi slučaj zaraze koronavirusom. Riječ je o bliskom obiteljskom kontaktu prethodno pozitivne osobe s područja Dubrovnika.

13:00 Vili Beroš rekao je da se treba dopustiti roditeljima posjet djeci u bolnicama, ali da ga treba ograničiti na 15 minuta. Više o tome ovdje.

12:19 Grad Zagreb ima 21 novi slučaj koronavirusa, pišu 24sata.

12:17 U Zagrebačkoj županiji šest je osoba više zaraženo koronavirusom nego jučer. 

11:16 U Primorsko-goranskoj županiji evidentirana je jedna novooboljela osoba od koronavirusa, a troje je izliječenih.

Riječ je o uvezenom slučaju, u pitanju je hrvatska državljanka koja je došla iz Srbije, po povratku je odmah stavljena u samoizolaciju i nije ostvarila kontakte s drugim osobama.

10:58 Osječki gradonačelnik Ivan Vrkić, koji je posljednjih desetak dana proveo u samoizolaciji, obavio je u utorak i drugi kontrolni test na COVID-19, koji je, kao i u prvom slučaju, pokazao da je negativan na koronavirus.

10:45 Na području Splitsko dalmatinske županije testirano je 147 ljudi. Svi su nalazi negativni.

10:44 U posljednja 24 sata na području Virovitičko-podravske županije testirano je 20 osoba, svi su nalazi negativni.

10:35 U protekla 24 sata na području Osječko-baranjske županije 16 je novih pozitivnih na koronavirus, Od toga je 10 iz Đakova, tri su iz Kopačeva, po jedna iz Osijeka, Dalja i Batine. Svi su kontakti ranije oboljelih.

10:32 Iz Bjelovarsko-bilogorske javljaju da nemaju novih slučajeva. No pozitivna je osoba s prebivalištem na području županije, a testirana je i liječi se u Zagrebu. Prije testiranja bila je na području županije pa je njezinih pet kontakata u samoizolaciji.

10: 20 U Šibensko-kninskoj županiji nema novih slučajeva oboljenja od zarazne bolesti COVID-19.

10:00 U Karlovačkoj županiji jučer su potvrđena dva nova slučaja. Riječ je o bliskim obiteljskim kontaktima ranije oboljele osobe. Obje su osobe iz Karlovca i bile su u samoizolaciji.

9:44 U Vukovarsko-srijemskoj županiji u posljednja 24 sata je jedna osoba iz Bapske pozitivna je na COVID-19.

 9:30 U Rijeci se očekuje dolazak vlaga iz Praga s češkim turistima. Dosad je za tu relaciju prodano 30.000 karata. 

Sve o tome ovdje.

9:17 U Zadarskoj županiji nema novozaraženih osoba. U samoizolaciji je 407 osoba. Tijekom jučerašnjeg dana testiran je 91 uzorak i svi su negativni na koronavirus.  

8:20 U protekla 24 sata u Istri nema novooboljelih.

8:00 Nakon što je sinoć u Požegi kod sedam ljudi potvrđen koronavirus, u ponoć je došao pozitivan nalaz i za osmu osobu, potvrdio nam je načelnik stožera Vedran Neferović.

7:30U Hrvatsku danas mogu neometano ući svi državljani EU-a, ali i oni iz trećih zemalja, uz određene uvjete. 

Sva nova pravila čitajte ovdje.

7:00 "Imamo 52 nova slučaja, u samoizolaciji je više od 4000 ljudi, a dvoje ih je na respiratorima. Ukupno ih je 2777 ", rekao je u utorak epidemiolog Krunoslav Capak. Napomenuo je kako se u Zagrebu povećao broj i trenutačno je 21 osoba novooboljela. Istaknuo je kako je 75 osoba na bolničkom liječenju, a testirano je 79.104 osobe, od čega je 921 testiranje napravljeno u posljednja 24 sata.

Krunoslav Capak sinoć je u Dnevniku Nove TV najavio tešku jesen. Cijeli intervju čitajte ovdje.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene