Na graničnom prijelazu Nova Sela s načelnikom Postaje granične policije Metković Juricom Volarevićem razgovarao je reporter Dnevnika Nove TV Ivan Kaštelan.


Jurica Volarević, načelnik Postaje granične policije Metković, kaže kako od ponoći na snagu stupa nova odluka u kojoj je novost da se "državljanima trećih zemalja, među kojima su i državljani BiH, omogućuje ulazak ako ispunjavaju određene razloge, kao što su turizam, školovanje, gospodarstvo i neodgodivi osobni razlozi".

Vezani članci Koronavirus u Sloveniji, ilustracija U Sloveniji 13 novih zaraza u 24 sata, uvedene restrikcije za veća okupljanja U Australiji raste broj zaraženih Pet milijuna ljudi zatvoreno u karanteni na šest tjedana, zatvaraju se granice: "Moramo slijediti protokole socijalne distance"

"Što se tiče državljana EU-a, samim time i državljana RH, oni mogu nesmetano prelaziti i ne moraju dokazivati razloge za prelazak", rekao je Volarević te dodao ga granična policija i dalje od svih putnika uzima podatke o mjestu na koje idu i broj telefona, a putnici sve to mogu unaprijed najaviti preko aplikacije Enter Croatia.

Volarević ističe i kako će se svaki slučaj ulaska u Hrvatsku iz trećih zemalja razmatrati ponaosob. Primjerice, ako osoba dokaže da dolazi iz turističkih razloga, pustit će je.

Prošlog tjedna nekim ljudima su pri ulasku u Hrvatsku propisane mjere samoizolacije, od ponoći će im se to ukinuti.

"Sve osobe kojima je donesena samoizolacija prema prethodnoj odluci bit će brisane od ponoći", rekao je Volarević te za kraj kazao da je na granici pad prometa u odnosu na lipanj prošle godine 55 posto, a za posljednji vikend lipnja u odnosu na 2019. zabilježen je pad od oko 80 posto. 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr