Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Prozvali ih

Hrvatska liječnička komora: "Pojedini ravnatelji bolnica zakidaju liječnike na plaćama, to je neshvatljivo"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hrvatska liječnička komora u nedjelju je prozvala pojedine ravnatelje bolnica da proizvoljno tumače upute Ministarstva i zakidaju liječnike na obračunu plaća.

"Hrvatska liječnička komora smatra krajnje nedopustivim i duboko zabrinjavajućim postupke pojedinih ravnatelja zdravstvenih ustanova koji smanjuju plaće liječnicima i drugim zdravstvenim djelatnicima, pri tome kršeći jasnu uputu Ministarstva zdravstva od 2. travnja2, navode u HLK-u.

Pročitajte i ovo Ilustracija To se zove plaća Slovenski liječnik u jednom mjesecu zaradio 27 tisuća eura zbog rada tijekom vrhunca epidemije koronavirusa Đuro Horvat PROBLEMI ZBOG KORONE Direktor tvrtke čija je objava o skidanju 10 posto plaće zbog samoizolacije izazvala lavinu reakcija u javnosti: "Htjeli smo potaknuti da nam se ljudi jave na vrijeme..."

Kažu da su postupci ravnatelja koji proizvoljno i pogrešno tumače upute i smanjuju plaće u vrijeme borbe s epidemijom, neshvatljivi.

"Ti ravnatelji izravno narušavaju autoritet ministra zdravstva Vilija Beroša“ naglašava dr.sc. Krešimir Luetić, predsjednik HLK-a.

U HLK-u dodaju da u trenutku kada je više od 200 zdravstvenih djelatnika zaraženo, a gotovo 700 u samoizolaciji, kada su zdravstveni djelatnici mobilizirani odlukom Ministarstva zdravstva, za njih nema nikakve dileme da je svim zdravstvenim djelatnicima nužno plaću obračunavati na najpovoljniji način za radnika.

"Nevjerojatno je da u ovoj situaciji u kojoj su zdravstveni radnici na prvoj crti obrane društva od epidemije Covida-19, pojedinci traže pravne izlike kako bi financijski zakinuli zdravstvene radnike i smanjili im plaću", navode.

Objašnjavaju da je uputa Ministarstva zdravstva od 2. travnja ove godine, koja pojašnjava obračun plaće zdravstvenim radnicima i evidenciju prekovremenog rada za vrijeme epidemije bolesti COVID-19, jasna i nedvosmislena.

"Ovu uputu ravnatelji trebaju jedinstveno provoditi u svim zdravstvenim ustanovama. HLK poziva ravnatelje zdravstvenih ustanova gdje su isplaćene pogrešno obračunate plaće da odmah, uz sljedeću plaću za travanj žurno isprave sve takve greške", zaključuju.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene