Emmanuel Macron
Emmanuel Macron Foto: Afp

Francuski predsjednik Emmanuel Macron pozitivan je na koronavirus.


Emmanuel Macron, predsjednik Francuske, pozitivan je na koronavirus, javio je RT.

Vezani članci Mate Lukić, voditelj postrojbe zadarske Civilne zaštite Inspektori provjeravaju kafiće i krše li se epidemiološke mjere, no neke stvari ne mogu utvrditi: "To ne možemo provjeriti, nemoguće je" Red za testiranje na koronavirus u Sloveniji Ali samo eksperimentalno: Susjedi oprezno popuštaju mjere, otvorili terase kafića na tjedan dana

Tu su vijest potvrdili iz Elizejske palače. Macron će u izolaciji biti idućih sedam dana.

Ranije ovog tjedna Macronovi su suradnici kazali da je predsjednik nekoliko puta testiran od početka epidemije, a njegova supruga Brigitte Macron prije nekoliko mjeseci bila je u bliskom kontaktu sa zaraženom osobom, no Macronovi su dosad uspjeli izbjeći zarazu, objavio je Le Figaro.

Zasad nije poznato kako se zarazio. Predsjednik je otkazao sva putovanja, uključujući predstojeći posjet Libanonu, rekao je dužnosnik Elizejske palače.

Zemlja izašla iz druge karantene

Francuska je u utorak službeno izašla iz druge karantene, koju je sada zamijenio noćni policijski sat od 20 do 6 sati ujutro.

Život je daleko od povratka u normalu jer restorani, kazališta i kina ostaju zatvoreni do nove uredbe.

Francuzi su pozvani na oprez i pridržavanje mjere ograničenja kretanja prije Božića kako bi izbjegli novo razbuktavanje zaraze tijekom blagdana, u vrijeme kada se restrikcije malo popuštaju, osim za sektore ugostiteljstva i kulture.

Više od 58.000 ljudi umrlo je od početka epidemije u Francuskoj, gdje je svakog dana bilo prosječno više od 10.000 novozaraženih.