Putovanje tijekom pandemije, ilustracija
Putovanje tijekom pandemije, ilustracija Foto: Getty Images

Francuska je u četvrtak savjetovala svojim državljanima da izbjegavaju Španjolsku i Portugal ovo ljeto zbog brzog širenja delta-varijante koronavirusa, no još nije zabranila putovanja u te destinacije.


"Oni koji još nisu rezervirali ljetovanje, izbjegavajte Španjolsku i Portugal kao vaše destinacije, to je savjet iz opreza", rekao je državni tajnik za europske poslove Clement Beaune za javnu televiziju France 2.

"To je preporuka na kojoj inzistiram, bolje je ostati u Francuskoj ili ići u druge zemlje... situacija je jako zabrinjavajuća", dodao je, ističući da su putovanja u te destinacije ipak dopuštena.

Covid potvrde o cijepljenju - 7 Po digitalne COVID potvrde više ne trebate u HZZO, pogledajte koje ih sve ustanove mogu izdavati

Domagoj Mikić na Zrću Partijanje na Zrću: Provjerili smo kako se u ulazi u klubove, ali i što ako se ispostavi da je netko pozitivan…

Napomenuo je, međutim, da je moguće uvođenje i strožih mjera u danima koji dolaze. Portugalski ministar vanjskih poslova Augusto Santos rekao je da je zabrinutost Francuske "razumljiva" s obzirom na zdravstvenu situaciju u zemlji koja se "pogoršala".

Beaune je pozvao države članice EU-a na povećani oprez jer pandemija nije završila.