Obavijesti Video Pretražite Navigacija
spašavanje sezone

Voditeljica hotela o epidemiološkoj situaciji na Hvaru: "Dobro je dok je dobro, ali situacija se jako brzo može preokrenuti"

Aktualno Galerija Nađa Vukasović - 3 Nađa Vukasović - 3 Foto: DNEVNIK.hr Ivan Kaštelan Ivan Kaštelan Foto: DNEVNIK.hr Nađa Vukasović - 1 Nađa Vukasović - 1 Foto: DNEVNIK.hr Nađa Vukasović - 2 Nađa Vukasović - 2 Foto: DNEVNIK.hr +0 Covid potvrda Galerija 1/5 >>
Splitsko-dalmatinska županija, uz Zadarsku ima najlošiju epidemiološku sliku. Reporter Dnevnika Nove TV Ivan Kaštelan provjerio je kako su pooštravanje mjera dočekali na Hvaru.

Kaštelan je razgovarao s Nađom Vukasović, direktoricom hotela koja kaže da se najavljene mjere o većim okupljanjima neće toliko ticati otočana. "Što se tiče novih mjera o većim okupljanjima to se na nas neće pretjerano odraziti jer je Hvar manja destinacija. Nema tu nekih prevelikih okupljanja", kaže voditeljica hotela koja podržava mjere za spas sezone.

Pročitajte i ovo Tuča u Splitu Snijeg na Dinari Jako nevrijeme pogodilo Dalmaciju: Pijavica na Šolti, tuča zabijelila Split Krunoslav Capak - 1 ZA DNEVNIK NOVE TV Šef HZJZ-a Krunoslav Capak otkrio planiraju li se nove mjere i što će biti s cijepljenjem trećom dozom: "Intenzivno razmišljamo o tome"

U Hvaru je 5000 gostiju, a prošle godine ih je bilo 1500 manje. Vukasović je zadovoljna situacijom. "Imamo lijepi trend u odnosu na lani. Situacija se pomiče na bolje, možemo biti relativno zadovoljni, nije još na tragu 2019. ali svaka pozitivna promjena je dobra", kazala je i dodala kako se nada da će tako ostati.

"Kao što smo lani vidjeli - dobro je dok je dobro, ali situacija se jako brzo može preokrenuti", kazala je voditeljica hotela koja se nada da će se ovaj trend nastaviti i kroz naredne mjesece.

Dotaknuli su se i teme kvalitetnih radnika u hotelijerstvu i ugostiteljstvu. Vkasović kaže je problem kvalitetne kvalificirane radne snage veliki problem koji traje više godina, a boji se kako će u budućnosti biti još veći.

"Mi smo otvoreni cijelu godinu, dio djelatnika je zaposlen cijele godine pa nam se lakše pokrenuti, poslovanje nije samo sezonsko", kazala je. Voditeljica hotela komentirala je i party turiste.

"Hvar je imao pejorativni prizvuk što se tiče party turizma, ali sad je promjena koja može donijeti nešto dobro. Promjene treba iskoristiti, u turizmu se događaju brzo i često. Svaku promjenu treba prigrliti i iz nje izvući nešto najbolje", kazala je i zaključila: "Ako imate kvalitetu onda će dolaziti i takva vrsta publike koja uživa biti u takvom okruženju".

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene