Splitsko-dalmatinska županija, uz Zadarsku ima najlošiju epidemiološku sliku. Reporter Dnevnika Nove TV Ivan Kaštelan provjerio je kako su pooštravanje mjera dočekali na Hvaru.

Galerija Nađa Vukasović - 3 Ivan Kaštelan Nađa Vukasović - 1 +1 Nađa Vukasović - 2

Kaštelan je razgovarao s Nađom Vukasović, direktoricom hotela koja kaže da se najavljene mjere o većim okupljanjima neće toliko ticati otočana. "Što se tiče novih mjera o većim okupljanjima to se na nas neće pretjerano odraziti jer je Hvar manja destinacija. Nema tu nekih prevelikih okupljanja", kaže voditeljica hotela koja podržava mjere za spas sezone.

Vezani članci Ana Brnabić Premijerka Srbije objavila: "Broj novozaraženih će biti katastrofalan! Oborit ćemo svaki dosadašnji rekord" Selo Korona u Istri - 2 U Hrvatskoj se dva sela zovu Korona, zbog novonastale popularnosti ostali su i bez znaka: "Valjda sad stoji u nekoj konobi"

U Hvaru je 5000 gostiju, a prošle godine ih je bilo 1500 manje. Vukasović je zadovoljna situacijom. "Imamo lijepi trend u odnosu na lani. Situacija se pomiče na bolje, možemo biti relativno zadovoljni, nije još na tragu 2019. ali svaka pozitivna promjena je dobra", kazala je i dodala kako se nada da će tako ostati.

"Kao što smo lani vidjeli - dobro je dok je dobro, ali situacija se jako brzo može preokrenuti", kazala je voditeljica hotela koja se nada da će se ovaj trend nastaviti i kroz naredne mjesece.

Dotaknuli su se i teme kvalitetnih radnika u hotelijerstvu i ugostiteljstvu. Vkasović kaže je problem kvalitetne kvalificirane radne snage veliki problem koji traje više godina, a boji se kako će u budućnosti biti još veći.

"Mi smo otvoreni cijelu godinu, dio djelatnika je zaposlen cijele godine pa nam se lakše pokrenuti, poslovanje nije samo sezonsko", kazala je. Voditeljica hotela komentirala je i party turiste.

"Hvar je imao pejorativni prizvuk što se tiče party turizma, ali sad je promjena koja može donijeti nešto dobro. Promjene treba iskoristiti, u turizmu se događaju brzo i često. Svaku promjenu treba prigrliti i iz nje izvući nešto najbolje", kazala je i zaključila: "Ako imate kvalitetu onda će dolaziti i takva vrsta publike koja uživa biti u takvom okruženju".

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr


 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju