Obavijesti Video Pretražite Navigacija
koordinirali se

Sastali se načelnici dalmatinskih stožera: "Netko bi odobrio ribarske, žabarske večeri dok bi to druge jedinice lokalne samouprave spriječile"

Aktualno Galerija Damir Gabrić - 4 Damir Gabrić - 4 Foto: DNEVNIK.hr Damir Gabrić - 3 Damir Gabrić - 3 Foto: DNEVNIK.hr Damir Gabrić - 2 Damir Gabrić - 2 Foto: DNEVNIK.hr +0 Damir Gabrić - 1 Galerija 1/4 >>
U Splitu je održan sastanak svih dalmatinskih stožera. Bili su prisutni načelnici četiri obalne županije, Šibensko-kninske, Splitsko-dalmatinske, Zadarske i Dubrovačke. Reporterka Dnevnika Nove TV Sofija Preljvukić donosi ključne poruke današnjeg sastanka.

Preljvukić je razgovarala s Damirom Gabrićem, načelnikom Stožera Splitsko-dalmatinske županije.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna SASTANAK STOŽERA Oglasio se HZJZ o ukidanju mjere izolacije za oboljele: "Moglo bi doći do pogoršanja..." Slika nije dostupna Za DNEVNIK.hr Capak otkrio hoće li uskoro vratiti mjere zbog velikog broja novozaraženih: "Slično je i u drugim zemljama..."

Gabrić kaže da je cilj sastanka bila zajednička provedba mjera jer do sad u ove četiri županije manifestacije i događanja jedinice lokalne samouprave nisu provodile na isti način.

"Netko bi odobrio nekakve ribarske, žabarske i ne znam ni ja kakve večeri dok bi to druge jedinice lokalne samouprave spriječile", rekao je i dodao kako su imali velik broj pritužbi.

Prije tri tjedna imali su sastanak sa načelnicima stožera jedinica lokalnih samouprava, a danas su se sastali na razini županija kako bi "to malo odlučnije proveli" i kako bi bili spremni za provedbu novih mjera kad Nacionalni stožer donese novi paket.

Nije htio prejudicirati nove mjere prije nego ih Nacionalni stožer objavi, ali Gabrić kaže da je do velik teret bio na lokalnim stožerima i da su spremni i dalje, ako bude trebalo, iskoristiti dodatne resurse u provedbi mjera. Dodaje kako se u posljednjih 20-ak dana kao svrsishodna mjera pokazao dodatan nadzor ugostiteljskih objekata i noćnih klubova.

"Na području naše županije je bilo doista nekoliko velikih manifestacija u kojima se vodilo računa na koji način provesti te mjere i striktno provođenje mjera nije dovelo do razbuktavanja bolesti na tim mjestima", rekao je načelnik.

Velik broj mladih, većinom turista, se testira, a na aerodromima se bilježi velik broj pozitivnih, sva kontrola na ulazima nije dovoljna da netko pozitivan ne bi ušao u zemlju. Velik broj turista znači i veći broj zaraženih, ustvrdila je reporterka, a načelnik kaže da su Olimpijske igre u Tokiju dobar primijer kako i u kontroliranim uvjetima imaju 60-70 zaraženih.

"Splitsko-dalmatinska županija je dočekala to spremno. Osigurali smo kartantenske prostore", rekao je i dodao kako u pripremi imaju i dodatne prostore ako budu potrebni.

Vijesti gledajte svakog dana na Novoj TV, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste vijesti? Pogledajte ih besplatno na novatv.hr
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene