Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Njegov test je negativan

Dubrovački gradonačelnik u samoizolaciji, supruga je pozitivna na koronu: "Imamo veći broj zaraženih s jedne svadbe"

Dubrovački gradonačelnik i saborski zastupnik Mato Franković od četvrtka je u samoizolaciji jer njegova supruga ima COVID-19.

Frankovićev test na koronu je negativan, no ostaje u samoizolaciji dva tjedna. Iako je prije dva dana bio u Hrvatskom saboru, opasnosti za kolege s Markova trga nema.

Pročitajte i ovo Dubrovnik - 3 Pregovori s ugostiteljima Dubrovnik očekuje veći broj turista van sezone, no postoji i problem: Gradonačelnik tvrdi da ima rješenje Slika nije dostupna Zaražen kućni majstor Nije ni počelo, a već problemi: Škola u još jednom gradu zatvara se na 14 dana

Razgovarali smo s njim o trenutačnom stanju u gradu koji bilježi sve više zaraženih. "I kod nas se dogodila svadba gdje se dogodio veći broj zaraženih. Do sada smo isključivo i jedino imali uvezene slučajeve", rekao je Franković.

"Imamo nekih 5500 gostiju koji se odmaraju u Dubrovniku i zbog toga je važno da pokušamo učiniti svoj maksimum. Vjerujem da nešto možemo dobiti od jeseni po pitanju gostiju, imamo najavljene dvije velike filmske produkcije", dodaje.

Zbog samoizolacije gradonačelnik će raditi od kuće pa će tako 14. rujna na pitanja vijećnika sa Sjednice gradskog vijeća odgovarati online.

"Moramo se prilagoditi ovom vremenu i nastaviti normalno funkcionirati", kaže Franković te ističe kako mu je drago da su prije tri godine pokrenuli digitalizaciju gradskog sustava pa danas može online ovjeriti sve račune i ima uvid u sve gradske financije.

Zbog loše turističke sezone, Franković smatra da će Duborvačko-neretvanska županija osjetiti najveći udar koronakrize te ističe da je danas 200.000 milijuna kuna manjka u gradskom proračunu u odnosu na prošlu godinu. "Enormni udarac, više od 50 posto prihoda smo izgubili i očekujem da će nas Vlada prepoznati na jedan drugi način", kaže gradonačelnik Dubrovnika koji se namjerava testirati još jednom na dan kad mu istekne samoizolacija.

Vijesti gledajte svakog dana na Novoj TV, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste vijesti? Pogledajte ih besplatno na novatv.hr
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene