Obavijesti Video Pretražite Navigacija
slučaj će se provjeriti

Curica pet dana bila u Infektivnoj, a nema koronavirus! Trudna majka: ''Da sam ovo gledala u filmu, ne bih vjerovala''

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U Plaškom kod Ogulina od koronavirusa je oboljelo jednoipolgodišnje dijete, zbog čega je zatvoren Odjel pedijatrije ogulinske bolnice na koji ga je majka dovela u ponedjeljak navečer. Bila je to vijest koju smo i mi prenijeli, ali dijete NEMA koronavirus. I drugi je test negativan, pa majka i dijete idu kući.

Iz bolnice u Ogulinu u utorak su izvijestili da je zatvoren Odjel pedijatrije jer je majka dovela na pregled dijete koje je zaraženo koronavirusom. Majka i dijete odmah su poslani u Kliniku za infektivne bolesti ''Dr. Fran Mihaljević'' u Zagrebu. Istodobno, naloženo je testiranje na koronavirus i za majku i za druge članove obitelji. Nalazi svih šestero članova obitelji pokazali su se negativnima, pa je majka zatražila testiranje i za sebe i za dijete. I ti su nalazi došli negativni. ''Upravo je stigao i drugi negativan nalaz, onaj u Ogulinu je očito bio lažno pozitivan'', rekla nam je majka koja je s malenom djevojčicom pet dana bila u Infektivnoj klinici.

Pročitajte i ovo Igor Vidić, brat blizanac nultog pacijenta U Hrvatskoj Nulti COVID-19 pacijent prije četiri godine pod rotirkama odveden u bolnicu: "Traumatično iskustvo gdje se preko noći okrenuo svakodnevni život" Slika nije dostupna Hrvatska iz minute u minutu Raste broj zaraženih: Iz lokalnog stožera javljaju da je među pozitivnima i gradonačelnik Ogulina, zaražena i učiteljica iz Pule

''Večeras ćemo biti kod kuće, jedva čekam otići'', kaže za DNEVNIK.hr majka koja uskoro treba roditi treće dijete. Dodaje da joj cijelo vrijeme nije imalo smisla da malena ima koronavirus jer tri tjedna nisu nikamo išle i čuvale su se kod kuće.

''Ovo nema ni u filmu, da sam gledala ovo u filmu, ne bih vjerovala'', rekla nam je. Kaže da ono što je doživjela ne bi nikome poželjela. ''Ovo je bilo najgorih pet dana u mom životu. Nisam se imala gdje okupati, nema kupaonice. Samo je umivaonik u sobi i dječja WC školjka, a sve je u staklu...'', ispričala je ogorčeno i požalila se da im je bilo vruće, a nisu smjele ni otvoriti prozor.

Obitelj se žali na optužbe drugih

Tetka djevojčice ispričala nam je ranije da je cijeloj obitelji odmah naložena mjera samoizolacije koje su se strogo pridržavali, a da je svima laknulo kad su stigli negativni nalazi. Mami je tu dodatno zazvonilo. ''Kako curica može biti pozitivna ako nitko drugi nije'', pitala se majka i zatražila testiranje. Nalazi testova bili su negativni i za majku i za malenu djevojčicu. Danas su im ponovno uzeli bris i s nestrpljenjem se čekao nalaz drugog brisa. Srećom, i on je za obje negativan, pa se sad mogu vratiti kući.

''Pakao koji proživljavamo ne mogu ni opisati. Ovo je agonija. Što su nam ljudi radili... Optužuju nas da smo druge zarazili...'', ispričala je ogorčeno tetka. Najviše se brinula da se u bolnici ne zaraze njezina nećakinja i trudna šogorica. ''To je užas, u devetom je mjesecu trudnoće, tamo u izolaciji u bolnici, nema svojih stvari... Tamo imaju samo dječju WC školjku pa nuždu obavlja tako da je svi vide. Užas'', u jednom je dahu ispričala potresena žena.

Stožer Karlovačke županije izvijestio je da je epidemiologinja Biserka Hranilović rekla da su postupili po obavijesti iz bolnice u Ogulinu koja je poslala obavijest da je dijete pozitivno. Poručuju da će dalje pratiti i provjeriti slučaj.

"Neki simptomi su bili prisutni pa su procijenili da je to najsigurnija opcija", objasnila je za DNEVNIK.hr šefica Klinike za Infektivne bolesti Alemka Markotić.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene