Obavijesti Video Pretražite Navigacija
POČELO TESTIRANJE U ŠKOLAMA

Dobre vijesti iz Zagreba: Stožer objavio najnovije podatke o broju zaraženih koronom, bilježi se veliki pad

Brza testiranja kod Doma zdravlja u Sigetu
Brza testiranja kod Doma zdravlja u Sigetu DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija +0 Brza testiranja kod Doma zdravlja u Sigetu Galerija 1/1 >>
Stožer civilne zaštite Grada Zagreba na konferenciji za medije objavio je najnovije podatke o ukupnom broju zaraženih koronavirusom.

Po podacima NZJZ-a Dr. Andrija Štampar, na tom je zavodu od jučer testirano 600 osoba, a njih 191 je bilo pozitivno. Ukupno je u Zagrebu 236 novozaraženih osoba, objavila je na presici zamjenica ravnatelja NZJZ-a Sandra Šikić. U samoizolaciji je još 1125 osoba, a oporavilo se 616 građana više. Pod COVID mjerama nalazi se ukupno 18.179 građana, od kojih je 5159 onih koji se liječe na kućnoj adresi.

Pročitajte i ovo Klizište na Pantovčaku - 3 Stari problem FOTO/VIDEO Uzbuna na Pantovčaku - aktiviralo se klizište: ''Situacija nije bezazlena'' Ilustracija Zbog radova Važna ulica u centru Zagreba zatvara se za sav promet: Pogledajte obilazne pravce

Na presici je Jelena Pavičić Vukičević istaknula i da je gradonačelnik Milan Bandić u subotu prisustvovao otvorenju obrtničkog sajma ne bi li time dao podršku obrtnicima te naglasila kako je zbog Crnog petka mnogo ljudi provelo vrijeme u zatvorenim prostorima trgovačkih centara. 

Ana Stojić Deban iz Zagrebačkog holdinga komentirala je i informacije da je šef Gradskih groblja Patrik Šegota povukao podnesenu ostavku. Istaknula je kako oni nisu primili nikakav zahtjev za povlačenjem ostavke i nisu poslali priopćenje u kojem se to tvrdi te kazala da ona dalje ne može ništa komentirati.

Pavičić Vukičević kazala je: "Ostavka je podnesena, ostavka je procesuirana, na mjesto v.d. voditelja podružnice imenovana je nova osoba. Sve ostalo bojim se da su zapravo samo nekakva fabuliranja, priča neke priče s elementima koji se nisu dogodili".

Navedeno je i kako nije točno da Kontrolni ured nije utvrdio nepravilnosti u Gradskim grobljima - one su utvrđene, i to po pitanju zaključenja ugovora sa zakupoprimcima. 

Grad Zagreb danas je započeo s antigenskim testiranjem u školama, a kako je u emisiji U mreži Prvog kazala Iva Milardović Štimac, pomoćnica pročelnika gradskog Ureda za obrazovanje, testirat će se u 15 škola. Danas su na redu njih tri, odnosno ukupno 587 učenika i djelatnika.

Zvonimir Šostar, ravnatelj NZJZ-a Dr. Andrija Štampar, kazao je danas za N1 televiziju da je posljednjih dana postotak pozitivnih manji od 30 posto, a ranije je išao i do 50. "Za učinak ovih novih mjera morat ćemo pričekati sedam do deset dana, prije toga nećemo ništa znati", istaknuo je Šostar. 

Naveo je i kako se rezultati antigenskih testiranja ne pribrajaju ukupnom broju jer "nigdje u uputama ne stoji da te testove pribrajamo PCR testovima i prema tome oni se vode u zasebnom repozitoriju, ali mislim da su brojke tu irelevantne, bitno je na vrijeme detektirati i na taj način suzbijati epidemiju".

Kakvo je danas stanje po županijama, možete uživo pratiti OVDJE.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene