Stožer civilne zaštite Grada Zagreba na konferenciji za medije objavio je najnovije podatke o ukupnom broju zaraženih koronavirusom.

Galerija Građani na brzom testiranju na lokaciji Dom zdravlja Zapad u Prilazu baruna Filipovića - 3 Brza testiranja kod Doma zdravlja u Sigetu Građani na brzom testiranju na lokaciji Dom zdravlja Zapad u Prilazu baruna Filipovića - 1 +0 Testiranje na koronu u jednoj zagrebačkoj školi

Po podacima NZJZ-a Dr. Andrija Štampar, na tom je zavodu od jučer testirano 600 osoba, a njih 191 je bilo pozitivno. Ukupno je u Zagrebu 236 novozaraženih osoba, objavila je na presici zamjenica ravnatelja NZJZ-a Sandra Šikić. U samoizolaciji je još 1125 osoba, a oporavilo se 616 građana više. Pod COVID mjerama nalazi se ukupno 18.179 građana, od kojih je 5159 onih koji se liječe na kućnoj adresi.

Vezani članci Ilustracija Najnoviji podaci Stožera: Preminulo 19 oboljelih, više od 600 na bolničkom liječenju Julije Meštrović Obavljena obdukcija nad umrlim novinarom Vladimirom Matijanićem: Očekuje se inspekcija ministarstva

Na presici je Jelena Pavičić Vukičević istaknula i da je gradonačelnik Milan Bandić u subotu prisustvovao otvorenju obrtničkog sajma ne bi li time dao podršku obrtnicima te naglasila kako je zbog Crnog petka mnogo ljudi provelo vrijeme u zatvorenim prostorima trgovačkih centara. 

Ana Stojić Deban iz Zagrebačkog holdinga komentirala je i informacije da je šef Gradskih groblja Patrik Šegota povukao podnesenu ostavku. Istaknula je kako oni nisu primili nikakav zahtjev za povlačenjem ostavke i nisu poslali priopćenje u kojem se to tvrdi te kazala da ona dalje ne može ništa komentirati.

Pavičić Vukičević kazala je: "Ostavka je podnesena, ostavka je procesuirana, na mjesto v.d. voditelja podružnice imenovana je nova osoba. Sve ostalo bojim se da su zapravo samo nekakva fabuliranja, priča neke priče s elementima koji se nisu dogodili".

Navedeno je i kako nije točno da Kontrolni ured nije utvrdio nepravilnosti u Gradskim grobljima - one su utvrđene, i to po pitanju zaključenja ugovora sa zakupoprimcima. 

Grad Zagreb danas je započeo s antigenskim testiranjem u školama, a kako je u emisiji U mreži Prvog kazala Iva Milardović Štimac, pomoćnica pročelnika gradskog Ureda za obrazovanje, testirat će se u 15 škola. Danas su na redu njih tri, odnosno ukupno 587 učenika i djelatnika.

Zvonimir Šostar, ravnatelj NZJZ-a Dr. Andrija Štampar, kazao je danas za N1 televiziju da je posljednjih dana postotak pozitivnih manji od 30 posto, a ranije je išao i do 50. "Za učinak ovih novih mjera morat ćemo pričekati sedam do deset dana, prije toga nećemo ništa znati", istaknuo je Šostar. 

Naveo je i kako se rezultati antigenskih testiranja ne pribrajaju ukupnom broju jer "nigdje u uputama ne stoji da te testove pribrajamo PCR testovima i prema tome oni se vode u zasebnom repozitoriju, ali mislim da su brojke tu irelevantne, bitno je na vrijeme detektirati i na taj način suzbijati epidemiju".

Kakvo je danas stanje po županijama, možete uživo pratiti OVDJE.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju