Obavijesti Video Pretražite Navigacija
DNEVNIK NOVE TV DOZNAJE

Patrik Šegota povlači ostavku s mjesta direktora Gradskih groblja i najavljuje tužbu. Holding: "Nismo primili nikakav zahtjev"

Patrik Šegota želi povući svoju ostavku s mjesta šefa te podružnice, doznaje Dnevnik Nove TV.

Patrik Šegota je odlučio povući svoju ostavku s mjesta šefa Gradskih groblja, doznaje Dnevnik Nove TV, a dobili smo i objavu za medije od strane gradskih groblja u kojoj stoji da je to dogovor gradonačelnika Bandića i Šegote.

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić mu poručuje: "Pitanje o gospodinu Šegoti, poruka je da se u dobru ne uzvisi, a manje dobru ne ponizi".

Gradski kontrolni ured krenuo je u nadzor, a zastupničko pitanje o tome je uputio HNS-ov Tomislav Stojak.

"Ovaj nalaz o kućicama na Mirogoju nije nalaz takav da bi on trebao otići radi toga otići s mjesta direktora, trebao bi vjerojatno nekakve konzekvence podnijeti, ali očito je da je nešto puno veće u pitanju", smatra Stojak.

Zahtjev za brisanjem nije podnesen

No Trgovački sud uvidom u e-registar otkriva kako zahtjev za brisanjem Šegote iz sudskog registra nije podnesen. Zbog toga on smatra da nikada nije ni prestao biti šef gradskih groblja, a tu je još jedan razlog.

"Potvrdu o prihvaćanju moje ostavke nisam dobio, ona se mora poslati preporučenom poštom, s povratnicom ili na neki drugi način da osoba koja dobiva takvo pismeno potpiše da ga je zaista primila", navodi Šegota.

Na njegovo mjesto imenovan je v.d. Roko Gruja.

A na pitanje tko onda upravlja gradskim grobljima, gradonačelnik Bandić u svom stilu odgovara: "Kako vam se da bogati?! Protokol, Ured za informiranje vam je sve odgovorio. Sve imate, a vi pitate, vi ko Maksim po diviziji. Mislite igrati na memoriju gradonačelnika. Gradonačelnik ima memoriju ko Einstein".

S obzirom na to da je riječ o podružnici trgovačkog društva, od stručnjaka za trgovačko pravo doznajemo kako jednom podnesena ostavka u ovom slučaju ne može biti opozvana bez suglasnosti obiju strana. Šegota poručuje - ne vrate li mu dosadašnje radno mjesto, slijedi tužba.

Povukao ostavku

Podsjetimo

"Obzirom da nisam dobio nikakvo očitovanje u svezi ostavke koju sam Vam podnio 09.11. 2020, a iz razloga utvrđivanja činjenica od strane Kontrolnog ureda Zagrebačkog Holdinga i Kontrolnog ureda Grada Zagreba, koji u postupanju Voditelja Podružnice prilikom zakupa neizgrađenog građevinskog zemljišta nije utvrdio propuste, povlačim ostavku.

I dalje obavljam dužnosti i radne obveze koje proizaze iz Ugovora o radu Voditelja Podružnice i temeljem Zakona, obzirom da sam i dalje upisan u sudskom registru kao Voditelj podružnice", navodi Šegota u dopisu do kojeg je Dnevnik Nove TV došao.

Patrik Šegota - 1 Šegota povlači ostavku (Foto: DNEVNIK.hr)

U Zagrebačkom holdingu pak tvrde da da nisu primili nikakav zahtjev za povlačenjem ostavke.

Predsjednica uprave Zagrebačkog Holdinga Ana Stojić Deban je na konferenciji za novinare  je istaknula da je Šegota dao ostavku 9. studenog koja je procesuirana i da je na tu dužnost imenovana nova osoba.

Jelena Pavičić Vukičević zamjenica gradonačelnika Bandića je pak poručila: 

"Ostavka je podnesena, ostavka je procesuirana, na mjesto v.d. voditelja podružnice imenovana je nova osoba. Sve ostalo bojim se da su zapravo samo nekakva fabuliranja, priča neke priče sa elementima koji se nisu dogodili".

Pročitajte i ovo Patrik Šegota i Ema Branica Afera kućice se nastavlja Bivšeg voditelja Mirogoja u Holdingu čeka nova fotelja - "Danas je bilo o tome govora, bit će pomoćnik u Zagrebparkingu"

  Pročitajte i ovo Patrik Šegota klupko se odmotava Provjereno istražuje: Bivšeg voditelja Gradskih groblja čeka nova fotelja u Zagrebparkingu?

Nakon priče Provjerenog o aferi na Mirogoju direktor groblja podnio je ostavku. Sporni natječaj za postavljanje kućica na Mirogoju trajao je četiri dana i na njemu su pobijedile četiri tvrtke s ponudom identičnom u lipu – od kojih su tri osnovane na isti dan, četvrta dan kasnije, s istim formama e-adresa. No nijedna od tih tvrtki nije kupac postavljenih kućica.

Naime, ekipa Provjerenog kontaktirala je s tvrtkom koja je kućice izradila i postavila na Mirogoju, a oni su odgovorili da je, umjesto one četiri koje su pobijedile na natječaju, kupac zapravo peta tvrtka - GRANEX 1 iz Varaždina. Tvrtka je to koja ima tek jednog zaposlenog, a kućice su naručene i prije javnog poziva

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene