Potpredsjednik Vlade Davor Božinović u četvrtak je izvijestio da je Nacionalni stožer civilne zaštite donio odluku o produljenju nužnih epidemioloških mjera za Primorsko-goransku županiju do 18. veljače.


Produljenje mjera odnosi se na ograničen broj osoba na umjetničkim izvedbama i kinoprojekcijama te preporuku da osobe starije dobi i rizične skupine ne koriste gradski i prigradski prijevoz od 6 do 8:30 ujutro, rekao je Božinović na sjednici Vlade.

Nacionalni stožer tu je odluku donio na prijedlog Stožera civilne zaštite Primorsko-goranske županije.

Božinović je izvijestio i da su inspektori Ravnateljstva civilne zaštite i policija u proteklom razdoblju proveli 7913 nadzora poslovnih subjekata i javnih okupljanja. Utvrđeno je deset prekršaja i izdana su 33 usmena upozorenja zbog kršenja mjera propisanih odlukama Stožera.

Premijer Andrej Plenković Plenković o inicijativi oporbe: "Ucjenjivači su ostavljeni izvan većine i sad se međusobno glođu tezom o dubokoj državi"

Koronavirus, ilustracija - 1 Dvije županije bilježe porast brojki: Beroš zabrinut zbog novog soja, najavio korake za njegovo otkrivanje

Utvrđena su 82 slučaja kršenja samoizolacije te četiri kaznena djela zbog širenja i prenošenja zarazne bolesti.

Od posljednje sjednice Vlade iz logističkog centra Ravnateljstva civilne zaštite izdano je 40 tona zaštitne opreme za medicinske ustanove i ustanove socijalne skrbi.

Za Sisačko-moslavačku županiju do sada je ukupno izdano oko četiri tone zaštitne opreme te 21.000 brzih antigenskih testova.

Trenutačno se u logističkom centru nalazi oko 11,8 milijuna artikala zaštitne opreme, odnosno 650 tona, izvijestio je Božinović.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju