Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Na prijedlog županijskog stožera

U jednoj županiji mjere produžene do 18. veljače, Božinović otkrio koliko je kršitelja mjera uhvaćeno

Potpredsjednik Vlade Davor Božinović u četvrtak je izvijestio da je Nacionalni stožer civilne zaštite donio odluku o produljenju nužnih epidemioloških mjera za Primorsko-goransku županiju do 18. veljače.

Produljenje mjera odnosi se na ograničen broj osoba na umjetničkim izvedbama i kinoprojekcijama te preporuku da osobe starije dobi i rizične skupine ne koriste gradski i prigradski prijevoz od 6 do 8:30 ujutro, rekao je Božinović na sjednici Vlade.

Nacionalni stožer tu je odluku donio na prijedlog Stožera civilne zaštite Primorsko-goranske županije.

Božinović je izvijestio i da su inspektori Ravnateljstva civilne zaštite i policija u proteklom razdoblju proveli 7913 nadzora poslovnih subjekata i javnih okupljanja. Utvrđeno je deset prekršaja i izdana su 33 usmena upozorenja zbog kršenja mjera propisanih odlukama Stožera.

Pročitajte i ovo Premijer Andrej Plenković žinić teret hdz-u Plenković o inicijativi oporbe: "Ucjenjivači su ostavljeni izvan većine i sad se međusobno glođu tezom o dubokoj državi"

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Danas 776 novozaraženih Dvije županije bilježe porast brojki: Beroš zabrinut zbog novog soja, najavio korake za njegovo otkrivanje

Utvrđena su 82 slučaja kršenja samoizolacije te četiri kaznena djela zbog širenja i prenošenja zarazne bolesti.

Od posljednje sjednice Vlade iz logističkog centra Ravnateljstva civilne zaštite izdano je 40 tona zaštitne opreme za medicinske ustanove i ustanove socijalne skrbi.

Za Sisačko-moslavačku županiju do sada je ukupno izdano oko četiri tone zaštitne opreme te 21.000 brzih antigenskih testova.

Trenutačno se u logističkom centru nalazi oko 11,8 milijuna artikala zaštitne opreme, odnosno 650 tona, izvijestio je Božinović.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene