Ministar zdravstva Vili Beroš pozvao je Hrvatski zavod za javno zdravstvo, Infektivnu kliniku i Nastavni zavod za javno zdravstvo „Dr. Andrija Štampar“ da hitno organiziraju dodatne punktove za testiranje na Covid-19 u Zagrebu, gdje građani čekaju u kilometarskim kolonama.

Galerija


"Uvažavajući izvanredni napor kojega ulažu svi zaposleni u zdravstvenom sustavu, jučer sam opetovano uputio zahtjev i zamolbu HZJZ-u, Infektivnoj klinici i NZJZ "Dr. Andrija Štampar" da hitno organiziraju dodatne punktove u Zagrebu za testiranje na COVID-19", objavio je Beroš u nedjelju na Facebook profilu.                 

Vezani članci Beroš najavio mobilizaciju zagrebačke Arene za oboljele od koronavirusa Mobilizira se zagrebačka Arena za oboljele od korone: Beroš objasnio koje će se pacijente tamo smjestiti i tko će ih liječiti Vili Beroš Zdravstveni sustav priprema se za velike brojke, ministar Beroš: ''Sve je više onih koji su teško bolesni i na respiratoru''

Poručio je kako je cilj smanjiti kilometarske kolone u kojima građani čekaju testiranje. Također, zahvalio je građanima, koji čekaju testiranje, na odgovornosti.

"Siguran sam da će i svi nadležni pronaći način i prostor za dostatno testiranje!", napisao je ministar zdravstva Vili Beroš.

U protekla 24 sata u gradu Zagrebu zabilježeno je 286 novih slučajeva zaraze koronavirusom te je za 830 osoba izrečena mjera samoizolacije. Aktivnih je slučajeva trenutno u Zagrebu 1336, a 6410 osoba nalazi se u samoizolaciji.

U Hrvatskoj je u nedjelju potvrđeno 819 novih slučajeva zaraze koronavirusom, osam je osoba umrlo, te je broj aktivnih slučajeva ukupno 5164, priopćio je u nedjelju Nacionalni stožer civilne zaštite. Među njima je 548 pacijenata na bolničkom liječenju, od toga je 32 ljudi na respiratoru.

Od 25. veljače 2020. godine, kada je potvrđen prvi slučaj zaraze u Hrvatskoj, do danas ukupno je zabilježeno 25.580 osoba zaraženih novim koronavirusom, od kojih je 363 preminulo. Ukupno su se oporavile 20.053 osobe, od toga 491 u posljednja 24 sata.                                                                                                                                   
U samoizolaciji je trenutno 21.148 osoba. Do danas je u Hrvatskoj ukupno testirano 397.000 osoba, od toga 4948 u posljednja 24 sata.