Obavijesti Video Pretražite Navigacija
5 sati naprijed, 25 % nazad

Akcija noćnih klubova protiv Stožera: ''Želimo poslati poruku da mi nismo širitelji virusa kao što nas se stigmatizira''

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Noćni klubovi organizirali su akciju protiv Stožera koju su nazvali ''5 sati naprijed, 25 % nazad''. Žele upozoriti da uz ograničenje rada do ponoći mnogi od njih neće preživjeti i uspjeti zadržati svoje zaposlenike.

Udruga Glas poduzetnika i članovi Inicijative barova i noćnih klubova upozoravaju da će zbog epidemioloških mjera doći do potpunog zatvaranja više od 1000 objekata te otpuštanja radnika. Stoga su organizirali akciju "5 sati naprijed, 25 % nazad" tijekom koje će 11. i 12. rujna biti otvoreni od 19:00 do 24:00.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Vlasti ipak upozoravaju Ovu je zemlju WHO istaknuo kao dobar primjer borbe s pandemijom, a danas im je 100. dan bez ijednog novog slučaja zaraze Slika nije dostupna Niz uputa HZJZ objavio stroga pravila: Otvaraju se noćni klubovi, ali bez plesnog podija

Mjera ograničenja rada do ponoći je produljena i najavljeno je kako će se produžiti sve do kraja godine. Zbog toga su mnogi noćni klubovi odlučili, uz pridržavanje svih epidemioloških mjera, otvoriti ovaj vikend svoja vrata od 19 sati, pet sat prije ponoći.

''Cilj nam je otvoriti klubove u vremenu u kojem smijemo raditi, za ljude koji nas podržavaju te poslati poruku da mi nismo širitelji virusa kao što nas se stigmatizira. U petak je točno 28 dana od zabrane rada, broj oboljelih ne pada, a ministar produžuje mjere. Mi smo na kraju ispali krivci za sve, bez obzira na to što smo se pridržavali mjera. Ne bunimo se zbog postavljenih pravila, držanja razmaka, mjerenja temperature i slično, sve to možemo ispoštovati, samo tražimo da nam se dopusti da radimo. Pozivam sve koji nas podržavaju da posjete klubove koji su dio akcije u petak i subotu'', izjavio je Božidar Bulić, vlasnik diskokluba.

Podsjećaju da će više od 15.000 djelatnika i suradnika (glazbenici, pjevači, zaštitari, marketinške agencije, distributeri pića, DJ-evi, fotografi, tehničari za razglas i rasvjetu) ostati bez posla u teškoj gospodarskoj i socijalnoj situaciji koja je pred nama ako se ovakve mjere nastave. Udruga Glas poduzetnika poručuje da podržava sve one koji žele raditi.


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene