Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Niz uputa

HZJZ objavio stroga pravila: Otvaraju se noćni klubovi, ali bez plesnog podija

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hrvatski zavod za javno zdravstvo objavio je preporuke za rad noćnih klubova.

HZJZ je objavio niz uputa prema kojima će biti organiziran rad noćnih klubova. Potrebno je postaviti obavijest o obvezi pridržavanja općih higijenskih mjera i mjere održavanja razmaka na ulazu u prostor kluba ili neposredno nakon ulaza u klub.

Pročitajte i ovo Ilustracija Raste broj zaraženih U tjedan dana 42 osobe umrle od COVID-a: "Nove podvarijante vrlo su zarazne" Prijevoz djece u škole - 4 Uskoro početak nastave Kako će učenici putovati do škole? Doznajemo što je najveći problem u planiranju nove školske godine

Posjetiteljima, izvođačima i zaposlenima u klubu mora biti dostupna dezinfekcija ruku. Za čaše, posuđe i ostale predmete HZJZ preporučuje da se ne dijele s drugim osobama.

U zatvorenom prostoru preporučeno je nošenje maski na licu. Posjetiteljima i zaposlenima prije ulaska u klub mjerit će se tjelesna temperatura. Ako je viša od 37,2 stupnja te ako se osoba osjeća bolesno ili ima neke od simptoma, neće ulaziti u klub. Zaposleni se u tom slučaju trebaju javiti nadređenom i nazvati liječnika obiteljske medicine.

Ograničen broj posjetitelja

Ograničava se broj posjetitelja u noćnom klubu. Preporuka je da se rad kluba organizira na otvorenom, ako je to moguće.

Plesni podij nije dopušten.

Od 27. svibnja u zatvorenim prostorima dopušten je boravak do 100 ljudi, na otvorenom 300. Od 15. lipnja u zatvorenom prostoru bit će dopušten boravak 200 ljudi, na otvorenom do 500, a od 1. srpnja u zatvorenom prostoru bit će dopušten boravak do 350 ljudi, dok će na otvorenom moći biti do 1000 ljudi.

Rad je potrebno organizirati u smjenama. Prostor kluba potrebno je prozračivati uz redovito čišćenje površina poput rukohvata, radnih površina i sl. Više detalja može se naći ovdje.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene