Obavijesti Video Pretražite Navigacija
s nepoznatog broja

''Kada ustaše prijete noću'': Rada Borić primila telefonske prijetnje

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zastupnica u Gradskoj skupštini Grada Zagreba i kandidatkinja na izborima za Europski parlament Rada Borić prijavila je policiji prijetnje.

Rada Borić u srijedu kasno navečer primila je prijetnje s nepoznatog broja i sve prijavila policiji. Njezin status s Facebooka prenosimo u cijelosti:

Pročitajte i ovo Nove prijetnje Plenkoviću premijeru prijete preko frizera Plenković o novim prijetnjama: "Ma ništa to, pa to se non-stop događa" Davor Božinović, potpredsjednik Vlade (HDZ) tko to prijeti premijeru? Detalji prijetećeg pisma upućenog Plenkoviću: Potpisano je s "Hrvatski branitelji, ZDS", sve je komentirao Božinović

''Kad ustaše prijete noću

No pasaran!
Jučer, 17.4.2019. u 23,05 sata primila sam s tajnog broja na moj
privatni telefonski broj poziv nepoznate muške osobe. Najprije me pitao jesam li antifašistkinja, a onda i zašto sam antifašistkinja. Odgovorila sam kratko: da, jer je to europska vrijednost, zar ne? Rekao je da je ustaša i da ću vidjeti što to znači... Nije prošlo niti tjedan dana od kada sam zajedno s kandidatima koalicije MOŽEMO! - NOVA LJEVICA - ORAH, drugim kandidatima i predstavnicima lijevih i liberalnih stranaka za izbore za EU-parlament, kao i manjinskim predstavnicima i brojnim građanima, bila u koloni sjećanja, u Jasenovcu 12.4.2019. Poznato je kako su antifašisti prošli u Jasenovcu - mučeni i ubijani od ustaške vojske Nezavisne države hrvatske. Ovakav poziv doživljavam kao prijetnju u osjetljivom, predizbornom trenutku. Zamislimo koga Nijemca, Francuza, Grka, Talijana, Slovenca … – kandidata za EU parlament – da zaprimi poziv od osobe koja se predstavlja Hitlerovim, nacističkim vojnikom. Izvorište Republike Hrvatske ustavno je definirano „nasuprot proglašenju Nezavisne Državne Hr­vatske (1941.) te u odlukama Zemaljskoga antifa­šis­tič­kog vijeća na­rodnog oslobođenja Hrvatske (1943.)“. Iako je opće poznato poticanje i toleriranje društvene klime (za što je najodgovornija stranka dominantno vladajuća od 1990.) u kojoj je dozvoljivo i prihvatljivo pozivanje na ustaše i predstavljanje ustašama - obaveza je države da sankcionira svako ponašanje koje je izvan okvira Ustava i zakona. Stoga sam o svemu obavijestila MUP i Državno izborno povjerenstvo.", napisala je Rada Borić na Facebooku.

Zagrebačka policija zaprimila je prijavu Rade Borić te će istražiti postoji li sumnja u počinjenje kaznenog djela prijetnje ili nekog drugog kaznenog djela te će o svemu izvjestiti nadležno državno odvjetništvo.

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene