Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Požeški sud tražio izuzeće

Županu optuženom za obiteljsko nasilje umjesto u Požegi sudit će se u Slavonskom Brodu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predmet obiteljskog nasilja koji se vodi protiv požeško-slavonskog župana Alojza Tomaševića s Općinskog suda u Požegi prebačen je na Općinski sud u Slavonskom Brodu.

Požeški sud sam je zatrazio izuzeće zbog ranijih izjava supruge župana Mare Tomašević u medijima u kojima je izražavala sumnju u požeške suce, odnosno tvrdila da ih Tomašević kontrolira.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna prijavila ga za obiteljsko nasilje Supruga župana Tomaševića na vijest da mu ističe zabrana prilaska: "Svejedno mi je, ne bojim se smrti" Slika nije dostupna NE SMIJE JOJ SE PRIBLIŽITI "Počeo me daviti, gurnuo na radijator...": Zastrašujuća ispovijest supruge HDZ-ova župana

Iako odbacuju takve ocjene, odlučili su da je bolje slučaj dati nekom drugom sudu. 4. travnja predmet je zaprimljen na sudu u Brodu te je dodijeljen sucu Slavenu Vidmaru koji treba odrediti početak rasprave.

Podsjetimo, Općinski sud u Požegi krajem siječnja potvrdio je optužnicu protiv župana požeško-slavonskog Alojza Tomaševića kojeg se tereti za obiteljsko nasilje nad suprugom, za što je propisana zatvorska kazna u trajanju do 5 godina.

Županova supruga Mara Tomašević sredinom siječnja iznenada je povukla je sve optužbe protiv svojeg supruga te nije navela razloge toga postupka. Međutim, kako je pojašnjeno, postupak ide dalje jer se radi o kaznenim djelima koja se gone po službenoj dužnosti.

Tomaševiću se u optužnici stavlja na teret da je od listopada 2015. godine do 2. listopada 2017. u obiteljskoj kući u nakani da omalovaži svoju suprugu govorio pogrdne riječi prijeteći joj pritom različitim zlom, istovremeno je rukama hvatao za vrat i pljuskao, čime je kod oštećenice izazvao osjećaj straha i ugroženosti te povredu dostojanstva.

Tereti ga se i da ju je 2. listopada 2017., u nakani da je tjelesno ozlijedi, udarao rukama po glavi, hvatajući je za vrat i nadlaktice, te rukama i nogom snažno odgurnuo, pri čemu je oštećenica zadobila tjelesnu ozljedu.

Mara Tomašević sama je odlučila izaći u javnost i reći što proživljava, no prije toga o svemu je obavijestila i HDZ, čiji je Tomašević bio član. U međuvremenu je isključen iz stranke, ali je odbio dati ostavku na mjesto župana.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene